Muokattu: 03.10.2019 - 10:52

Avainsanat: Työelämä, Koulutus, Työttömyys

Työttömän työnhaku-, tuki-, hyvinvointi- ja muut palvelut

PAM yhteistyökumppaneineen tarjoaa monenlaisia palveluja työttömille jäsenille. Saatavilla on esimerkiksi ilmaista hygieniapassi- ja työturvallisuuskorttikoulututusta, aktiivisuusehdon täyttävää koulutusta ja edullisia tuettuja lomia. PAMin Duunisivuilla on ilmoituksia palvelualojen vapaista työpaikoista.

Tälle sivulle on koottu tietoa PAMin palveluista työttömille. Sivun lopusta löydät myös linkit paikallisiin TE-palveluihin ja hankkeisiin alueittain.

Palvelualojen työttömyyskassa hoitaa jäsenten työttömyysturvan. Sen sivuille pääset tästä.

Joukko ihmiset ilmiselvästi etsii tietoja puhelimistaan ja näyttää niitä toisilleen..

Sisältö

Aktiivisuusehdon täyttävät kurssit

Tukea työnhakuun

Työttömien korttikoulutukset

PAMin Duunisivusto

PAMin Urapalvelu työnhakijoille

Tatsin tukitoiminta

Tuetut lomat erikoishinnalla

TE-palvelut

Anttilan tai Stockmannin irtisanotut

Aktiivisuusehdon täyttävät koulutukset

Haluatko täyttää aktiivisuusehdon? Huhtikuusta 2019 alkaen voit osallistua PAMin jäsenilleen tarjoamiin työllistymistä tukeviin koulutuksiin. Tarjolla on sekä verkko- että lähikoulutuksia.

Taitava työnhakija -verkkokursseilla voit opiskella ajasta ja paikasta riippumatta. Täältä saat lisätietoa.

Työnhakijan digitaidot -kurssilla pääset elvyttämään ja vahvistamaan digitaalisia perustaitojasi, jotka tukevat ja auttavat työnhaussa, työhön palaamisessa ja työssä selviytymisessä. PAM järjestää kurssin yhteistyössä TSL:n kanssa neljällä paikkakunnalla: Kuopiossa 6.-10.5., Kouvolassa 2.-6.9., Lahdessa 23.-27.9. ja Helsingissä 21.-25.10.2019. Katso lisätietoja kurssista täältä.

Tukea työnhakuun

Kaipaatko henkilökohtaista apua ja tukea työnhakuun? PAM on mukana Avain Työhön -työllistämisprojektissa, joka tarjoaa mahdollisuuden saada apua henkilökohtaisesti työnhakuun. Projekti on tarkoitettu pääkaupunkiseudun majoitus- ja ravitsemusalojen työttömille.

Projektin työntekijät auttavat etsimään piilotyöpaikkoja työnantajia kontaktoimalla. Saat myös apua ansioluettelon ja hakemuksen laatimisessa. Lisäksi projektin työntekijät käyvät sinun kanssasi läpi erilaiset sinulle sopivat työnhaun menetelmät ja mahdollisesti tukevat oikean työn löytämisessä. Saat kokonaisvaltaisesti apua sopivan työpaikan löytämisessä.

Jos kiinnostuit, soita Olli Ohvolle p. 0504755108 ja saat tarkemmin tietoa tästä projektista. Lisätietoja saat myös EJY:N nettisivuilta.

Työttömien korttikoulutukset

Tiesitkö, että PAM tukee työttömiä jäseniään tarjoamalla jäsenille korttikoulutuksia? PAMin työtön jäsen voi osallistua PAMin kustannuksella yhteen korttikoulutukseen vuodessa Amiedussa TAI Alertumissa. Listalla on muun maussa hygieniapassi-, työturvallisuuskortti- ja ensiapukoulutusta. Amiedun koulutukset ovat Helsingissä, mutta Alertumin koulutuksia löytyy ympäri Suomea. Lisätietoja täältä.

PAMin Duunisivusto

Olethan jo tutustunut PAMin palvelualoilla työskenteleville räätälöityyn työpaikkapalveluun? PAMin Duunisivustolta löydät kätevästi pamilaisten alojen avoimet työpaikat. Hae paikkoja ja tee hakuvahti täällä.

PAMin Urapalvelu työnhakijoille

Tiesitkö, että PAM tarjoaa jäsenilleen tukea ja sparrausta työnhakuun verkossa toimivan PAM Urapalvelun kautta?

PAMin Urapalvelussa voit katsoa videoita, osallistua webinaareihin ja saada henkilökohtaista työnhakuvalmennusta puhelimen ja verkon kautta.

PAMin Urapalvelussa voit myös varata henkilökohtaisen valmennusajan uravalmentajalle ja saada neuvoja ja sparrausta erilaisiin työelämän ja oman osaamisen aiheisiin, kuten hyvän työhakemuksen ja CV:n tekoon. Palvelusta on hyötyä erityisesti, kun olet lomautettuna tai työttömänä ja tarvitset tukea tilanteeseesi. 

Katso lisätietoja PAMin Urapalvelusta täältä.

Tatsin tukitoiminta

Tatsi eli Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys ry on työttömien edunvalvonta- ja palvelujärjestö, joka tekee vaikuttamistyötä työttömien asioiden parissa ja järjestää tukitoimintaa, koulutusta, vertaistukitilaisuuksia työelämän ulkopuolella oleville sekä keskustelutilaisuuksia. Tatsi tarjoaa vinkkejä ja apua työnhakuun sekä avoimia yhteisöllisiä työtiloja ja kokoontumispaikkoja Porvoossa ja Tuusulassa. Tutustu täällä heidän toimintaansa ja lähde mukaan!

Tuetut lomat

Olethan kuullut Palkansaajien hyvinvointi ja terveys ry:n PHT:n ja Hyvinvointilomat ry:n tuetuista lomista, joita tuetaan sosiaali- ja terveysministeriön tuella Veikkauksen tuotoista? Työttömille lomat ovat muita edullisempia. PHT ry toteuttaa sekä perheille että työikäisille suunnattuja hyvinvointijaksoja kymmenissä eri kohteissa eri puolilla Suomea.
Työtön tai lomautettu voi osallistua näille lomille puolet edullisemmin kuin työssä oleva. Lisätietoa PHT ry:n lomista ja hakeminen hyvinvointijaksoille PHT ry:n kotisivuilta.

Voit hakea myös Hyvinvointilomat ry:n työttömien tuetuille lomajaksoille, joista PAM maksaa vuonna 2019 työttömän omavastuuosuuden jälkikäteen. Lisätietoja täältä.

Lisäksi Tatsi ry yhdessä PHT:n kanssa tarjoaa Pysyvään muutokseen -jaksoja aikuisille. Jaksolla keskitytään kokonaisvaltaisesti osallistujan hyvinvointiin. Pysyvään muutokseen -jakso on laajuudeltaan kolmivaiheinen ja se on tarkoitettu kaikille työikäisille, myös työttömille. Tutustu jaksoihin tarkemmin ja hae mukaan täällä.

Oletko jo selvittänyt mahdollisuutesi osallistua TE-palveluihin?

Voit saada paikallisesta TE-toimistosta apua ja tukea työnhakuusi. Ota yhteyttä paikalliseen TE-toimistoosi ja selvitä mahdollisuutesi osallistua paikallisiin palveluihin ja käynnissä oleviin työvoimapoliittisiin hankkeisiin.
Paikallisten TE-palveluiden sivuilta näet oman alueesi ajankohtaiset asiat ja tapahtumat.

Paikalliset TE-palvelut ja hankkeet alueittain:

 1. Uudenmaan TE-toimiston paikalliset palvelut
 2. Kaakkois-Suomen TE-toimiston paikalliset palvelut
 3. Hämeen TE-toimiston paikalliset palvelut
 4. Varsinais-Suomen TE-toimiston paikalliset palvelut
 5. Satakunnan TE-toimiston paikalliset palvelut
 6. Pirkanmaan TE-toimiston paikalliset palvelut
 7. Keski-Suomen TE-toimiston paikalliset palvelut
 8. Etelä-Savon TE-toimiston paikalliset palvelut
 9. Pohjois-Savon TE-toimiston paikalliset palvelut
 10. Pohjois-Karjalan TE-toimiston paikalliset palvelut
 11. Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston paikalliset palvelut
 12. Pohjanmaan TE-toimiston paikalliset palvelut
 13. Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston paikalliset palvelut
 14. Kainuun TE-toimiston paikalliset palvelut
 15. Lapin TE-toimiston paikalliset palvelut

Anttilan ja Stockmannin irtisanotut

Oletko menettänyt työsi Anttilan tai Stockmannin irtisanomisten vuoksi?

Jos vastasit edellä mainittuun kysymykseen kyllä, saatat olla oikeutettu Euroopan globalisaatiorahaston tuella myönnettäviin TE-palveluihin. Tukeen oikeutetut saavat EGR-hankkeesta tukea uuden työpaikan löytämiseen, yritystoiminnan käynnistämiseen ja uusien urasuunnitelmien tekemiseen.

Tutustu EGR:n alueellisiin tilaisuuksiin, tapahtumiin ja koulutuksiin ja ota yhteyttä paikalliseen EGR-asiantuntijaasi:
Pirkanmaalla
Pohjois-Pohjanmaalla
Uudellamaalla
Varsinais-Suomessa 

Uusimmat

Suosituimmat