Hyppää sisältöön

Lakkoavustus

PAMin hallitus päättää lakossa oleville PAMin ja muiden ammattiliittojen jäsenille maksettavasta lakkoavustuksesta lakkokohtaisesti. PainavaSyy-lakoissa lakkoavustus on 60 euroa (verojen jälkeen 46,80 euroa).

Olet oikeutettu lakkoavustukseen, jos olet liittynyt PAMin jäseneksi viimeistään omaa toimipaikkaa koskevan lakon ensimmäisenä päivänä. Liity jäseneksi alla olevasta linkistä tai soittamalla 030 100 600.

Viimeksi päivitetty: 14.11.2023

Lakkoavustuksen hakulomake

HUOM! Voit hakea lakkoavustusta vasta lakkoviikon perjantaina. Eli jos olet ollut esimerkiksi tiistaina lakossa, niin voit aikaisintaan hakea lakkoavustusta kyseisen viikon perjantaina.

  • Lakkoavustusta maksetaan lakkoon osallistuneille PAMin ja muiden ammattiliittojen jäsenille, jotka ovat lakon alaisissa töissä lakkokohteessa. Avustusta maksetaan jaäsenmaksua maksaville jäsenille, ei opiskelija- tai eläkeläisjäsenille. HUOM! YTK ei ole ammattiliitto eikä sen jäsen voi siksi hakea lakkoavustusta.
  • Olet oikeutettu lakkoavustukseen, jos olet liittynyt PAMin jäseneksi viimeistään omaa toimipaikkaa koskevan lakon ensimmäisenä päivänä. Liity jäseneksi sähköisellä lomakkeella tai soittamalla 030 100 600.
  • Lakkoavustusta maksetaan jäsenille, joilla olisi ollut vähintään neljän tunnin työvuoro lakkokohteessa julistetun lakon aikana ja joille syntyy tämän vuoksi ansionmenetystä.
  • Avustusta haetaan sähköisellä lakkolomakkeella (ks. yllä).

Painava syy -lakoissa PAMin lakkoavustus on 60 euroa (46,80 euroa netto). 

Lakkoavustusta maksetaan aina lakkovuorokaudelta, jolta ansionmenetystä on tapahtunut. Lakkoavustus on veroton 16 € asti, jonka ylimenevästä summasta maksetaan ennakonpidätys. 

Lakkoon ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Lakkoavustuksen hakeminen toimii vahvistuksena siitä, että olet osallistunut lakkoon. 

Lakkoavustustusta voi hakea verkkolomakkeella aikaisintaan kunkin lakkoviikon perjantaina. Jos olet ollut esimerkiksi tiistaina lakossa, voit hakea lakkoavustusta kyseisen viikon perjantaina. Hae lakkoavustusta mahdollisimman pian. Viimeinen päivä hakea lakkoavustusta PainavaSyy -lakoista on 28.12.2023.

Lakkoavustuslomakkeen täyttöä varten tarvitset seuraavat tiedot:  
•    henkilötunnuksesi 
•    osoitetietosi 
•    tilinumerosi (IBAN-muodossa) 
•    työpaikkatietosi. 

Verokorttia ei tarvitse toimittaa PAMiin. Avustusta maksetaan lakkopäivältä.

Käy tarkistamassa, että yhteys- ja työpaikkatietosi ovat ajan tasalla PAMin sähköisessä asiointipalvelussa.

Asiointipalveluun

Työt ovat lakonalaisia, joten niitä ei pidä tehdä. Jos olet PAMin jäsen ja toinen SAK:lainen liitto on julistanut lakon työpaikallesi, niin voit hakea lakkoavustusta lakon julistaneesta liitosta. Lisätietoja löydät lakon järjetävän liiton verkkosivuilta tai puhelinpalvelusta.

Esimerkiksi: Teollisuusliitto järjestää lakon työpaikallasi. Jäät lakkoon muiden työntekijöiden kanssa, ja haet lakon jälkeen lakkoavustusta Teollisuusliitosta.

Liity PAMin jäseneksi – yhdessä olemme vahvempia! 

Mitä enemmän meitä pamilaisia on, sitä vahvemmin äänemme kuuluu. Liittymiskuukausi on maksuton. Olet oikeutettu lakkoavustukseen, kun liityt jäseneksi viimeistään lakkopäivänä. PAM maksaa lakkoavustusta 60 euroa per lakkopäivä. 

Suosittele jäsenyyttä!

Palkitsemme sinut lahjakortilla! 

Palkitsemme PAMin jäsenet, jotka suosittelevat PAMia. Kun kaverisi liittyy, voit valita S-ryhmän, Lidlin tai K-ryhmän lahjakortteja: yhdestä jäsenestä saat 10 €, ja viidestä jäsenestä jo 250 €! 

Haku