Liity PAMiin

Palvelualojen ammattiliitto PAM on yksityisillä palvelualoilla työskentelevien edunvalvoja. Neuvottelemme työehtosopimukset ja palkat. Kun liityt PAMiin, saat apua työsuhteeseen liittyvissä kysymyksissä, jotka liittyvät esimerkiksi palkkaan, työvuoroihin, työaikoihin ja lomaan. Jäsenyyteen kuuluu myös työttömyyskassan jäsenyys. 

Kun olet ollut työttömyyskassan jäsen vähintään 6 kuukautta, voit hakea ansiopäivärahaa työttömyyden tai lomautuksen sattuessa (lue lisää työssäoloehdosta). On turvallista vaihtaa PAMiin toisesta liitosta tai YTK:sta: kun jäsenyys ei katkea, niin oikeutesi ansiopäivärahaan säilyy. PAMiin ei voi liittyä silloin, jos on lomautettu tai työtön. 

Liity PAMin jäseneksi     

jos olet töissä yksityisellä palvelualalla, esimerkiksi myyjänä, siivoojana, tarjoilijana, kokkina, kahvilatyöntekijänä, vartijana, kiinteistönhoitajana tai kampaajana

Liity PAMin opiskelijajäseneksi tästä 

jos opiskelet palvelualan ammattiin etkä käy töissä samaan aikaan. Opiskelijajäsenyys on ilmainen!

Voit liittyä myös:

Kun liityt, saat liittymislahjaksi Cityshoppari-sovelluksen, jolla saat tuhansia etuja ja alennuksia!

Liityttyäsi saat vahvistuksena tekstiviestin PAMista. Liittymiskirje postitetaan sinulle noin kahden viikon kuluessa. Jäsenyys astuu voimaan ja pysyy voimassa liittymispäivästä lähtien, kun maksat jäsenmaksun heti liittymispäivästä alkaen säännöllisesti.

PAMin jäsenyys kannattaa

PAMin ja työttömyyskassan jäsenenä sinulle kuuluvat:

  • työehtosopimus (sis. paremmat työehdot ja palkat, jotka liitto neuvottelee puolestasi)
  • työpaikallasi luottamusmies, jolta saat tukea ja neuvoja ongelmissa
  • liiton työsuhde- ja jäsenneuvontapalvelut
  • oikeusapu ja lakimiehen palvelut, jos tarvitset niitä työsuhdeasioittesi hoidossa
  • ansiosidonnainen työttömyysturva, jos jäät työttömäksi tai sinut lomautetaan. Voit hakea ansiopäivärahaa, kun olet ollut työttömyyskassan jäsen vähintään 6 kuukautta. Jos teet osa-aikatyötä vähäisillä tunneilla, voit hakea työttömyyskassasta soviteltua päivärahaa. Lue lisää
  • materiaalia työehtojen valvontaan
  • upeat jäsenedut, joista saat satojen eurojen hyödyn

Kun olet PAMin jäsen, voit olla huoletta töissä

Pidämme huolen siitä, että sinua kohdellaan oikeudenmukaisesti, palkkasi maksetaan oikein ja työssäsi noudatetaan työehtosopimusta. PAMin jäsenenä saat apua, jos jokin on epäselvää tai vaivaa mieltä. Voit aina kysyä neuvoa työpaikan luottamusmieheltä tai PAMin palvelukanavista, jos et tiedä onko palkkasi oikein, millaisia työvuoroja sinun kuuluisi saada, onko sinulla oikeus lisätyötunteihin, miten ylityöt korvataan tai onko työsuhteesi päätetty oikeilla perusteilla. Jos työelämässäsi tulee isompia ongelmia, käytössäsi ovat myös PAMin oikeus- ja lakimiespalvelut.

"Mielestäni on järkevää vakuuttaa oma työura. Liittymällä PAMiin ja työttömyyskassaan saa turvan myös mahdollisen työttömyyden osuessa kohdalle. Yksin ei jää ikinä: kaikkiin työsuhteisiin liittyviin kysymyksiin saa aina apua. Lisäksi luottamusmies on työntekijää varten työpaikalla.”

Reetta, PAMin jäsen

  

 

Lue lisää palvelualojen työntekijöiden omia kertomuksia siitä, miksi he ovat liittyneet PAMiin!

PAM neuvoo jäseniään työsuhdeasioissa vuosittain n. 50 000 kertaa ja ratkaisee n. 1000 erimielisyystapausta. Suuri osa työpaikkojen erimielisyyksistä koskee sitä, että työntekijälle on maksettu liian vähän palkkaa.

Jäsenmaksu

Liiton jäsenmaksu on 1,5 % bruttopalkasta ja se sisältää työttömyyskassan jäsenmaksun. Esimerkiksi 1000 €:n palkasta jäsenmaksu on 15 € ja 2000 €:n palkasta 30 €. Maksamastasi jäsenmaksusta saat osan takaisin verovähennyksenä. Jäsenmaksu hoituu helpoiten, kun valtuutat palkanlaskennan veloittamaan sen suoraan palkastasi. Opiskelijajäsenyys on täysin ilmainen, jos sinulla ei ole palkkatuloja eikä työttömyyskassasta makseta sinulle päivärahaa.

Katso täältä, mitä kaikkea saat jäsenmaksulla! Lue myös lisää perusteluja jäsenyydelle yleisesitteestämme

Jäsenmaksulaskurin löydät tämän sivun lopusta.

Opiskeletko?

Opiskelijajäsenyys

Jos opiskelet palvelualan ammattiin, liity PAMin opiskelijajäseneksi. Jäsenyys on ilmainen! Opiskelijajäsenellä on lähes kaikki samat jäsenedut kuin normaalijäsenelläkin (ei kuitenkaan oikeutta työsuhdeneuvontaan eikä oikeudellisiin palveluihin).

Jos opiskelet ja teet töitä palvelualalla

Jos työskentelet palvelualalla opintojen ohella, kannattaa sinun liittyä PAMin varsinaiseksi jäseneksi ja maksaa jäsenmaksua palkkatuloistasi. Silloin saat tarvittaessa työsuhdeapua: jos sinulle tulee työssäsi kysymyksiä työehdoista, esimerkiksi palkasta tai työvuoroista, autamme sinua. Vain PAMin asiantuntijalta saat varmuudella oikean vastauksen, sillä PAM on neuvotellut alan työehtosopimuksen. Kannattaa siis aina kuulua siihen liittoon, joka on neuvotellut työehtosopimuksen, jota työhösi noudatetaan! 

Varsinaisena jäsenenä kerrytät työssäoloehtoa, joka on edellytyksenä ansiopäivärahalle, jos joskus jäät työttömäksi. (Katso alle 25-vuotiaita ja päätoimisesti opiskelevia koskevat säännöt työttömyysturvasta.) Jos valmistut ja työllistyt myöhemmin muulle kuin palvelualalle, voit vaihtaa liittoa ja PAMin jäsenyyden aikana kerryttämäsi työssäoloehto seuraa mukana. 

Mielessä kysymyksiä?

Ota yhteyttä, jos jokin mietityttää liittymisessä, jäseneduissa tai jäsenmaksuissa. Autamme sinua mielellämme. Lähetä viesti täällä tai soita 030 100 600

Jäsenmaksulaskuri

Jäsenmaksu yllä olevasta palkkatulosta on /kk