Muokattu: 04.01.2019 - 14:08

Avainsanat: Jäsenyys, Jäsenedut

Monta syytä liittyä PAMiin

PAMin jäsenenä olet oikeutettu kaikkiin liiton jäsenpalveluihin, kuten työsuhdeneuvontaan, koulutukseen ja tarvittaessa työttömyysturvaan, oikeusapuun ja lakimiehen palveluihin. Lisäksi saat useita muita rahanarvoisia etuja.

Ammattilainen kuuluu ammattiliittoon
Työehtosopimus
Neuvonta kaikissa työsuhdeasioissa
Oikeus- ja lakimiespalvelut työsuhdeasioissa
Turvaa työttömälle
Koulutusta
Muut jäsenedut

Liity PAMiin

Työntekijän puolta työelämässä pitää vain ammattiliitto. Sellaiset edut, kuten työntekijälle kuuluvat lomat, sairausajan palkka tai vanhempainvapaat eivät ole itsestäänselvyyksiä. Se, missä kunnossa nämä ja monet muut työntekijän edut ovat, riippuu jokaisesta jäsenestä. Ammattiliitto neuvottelee työehtosopimukset, joissa sovitaan työn tekemisen määräyksistä ja lisäksi liitot vaikuttavat lainsäädäntöön.

Vain ammattiliitossa vaikutat siihen, että työntekijöiden etuja ei poljeta vaan niistä pidetään kiinni! Siksi ammattiliittoon kuuluminen on maailman kovin juttu.

Kun liityt PAMiin, olet niiden ihmisten joukossa, joita kiinnostaa se, kuinka hyvin työntekijöistä pidetään huolta. PAMissa et joudu yksin selvittämään palkkojasi tai neuvottelemaan työehdoistasi. Ja jos työsuhteessasi tulee ongelmia, et myöskään joudu selviämään niistä yksin - apua saat liitosta. Kun olet töissä yksityisellä palvelualalla, sinun liittosi on PAM.

Liity PAMiin

Ammattilainen kuuluu ammattiliittoon

Ammattiliittoon liittyminen on osoitus siitä, että arvostat omaa ammattiasi, haluat viedä eteenpäin alasi työehtoja ja pidät tärkeänä, että pelisääntöjä noudatetaan työsuhteessa. Ammattiliitto PAMissa olet yli 230 000 yksityisten palvelualojen työntekijän joukossa. Ja tässä joukossa vaaditaan parempaa tulevaisuutta ja työehtoja - kaikille. Omalla jäsenyydellä vaikutat siihen, kuinka kovaa me puhumme, kun neuvotellaan palvelualojen työehdoista ja palkoista.

Jos haluat, että tulevaisuutesi on turvattu ja työehdot paranevat, liity.

Työehtosopimus

PAMin tärkein tehtävä on neuvotella palvelualoille työehtosopimukset. Niissä sovitaan työssä noudatettavista vähimmäisehdoista, kuten palkasta, työajasta, sairausajanpalkasta, arkipyhäkorvauksista jne. Ehdot ovat minimiehtoja, joita työnantajan tulee vähintään noudattaa kaikkiin työntekijöihinsä. Työehtosopimuksen vuoksi sinun ei tarvitse neuvotella työsi ehdoista itse, PAM on neuvotellut ne puolestasi.

Työehtosopimuksessa sovitaan työn tekemisen ehdoista, mm. palkasta. Ammattiliitto neuvottelee ne puolestasi, yli 230 000 jäsenen voimin.

Neuvonta kaikissa työsuhdeasioissa

Työelämässä ei aina kaikki mene putkeen. Työnantaja maksaa liian vähän palkkaa, tai ei tarjoa lisätyötunteja vaan palkkaa uusia työntekijöitä. Tai työntekijä irtisanotaan laittomasti. Tai kertyneet lomat ovat myöntämättä. Nämä ovat esimerkkejä tapauksista, joita me PAMissa ratkomme päivittäin: luottamusmiehet työpaikoilla ja työsuhdeasiantuntijat ja juristit PAMissa. Neuvomme jäseniä työsuhdeasioissa ja ratkaisemme työnantajan ja työntekijän välisiä erimielisyyksiä. Tunnemme yksityisten palveualojen työehdot, joten tiedämme miten asioiden kuuluisi mennä sopimusten ja lakien mukaan.

Sinusta pitävät huolen työpaikan luottamusmies ja PAMin toimistot ja neuvontapalvelut.

Oikeus- ja lakimiespalvelut työsuhdeasioissa

Jäsenellä on mahdollisuus oikeusapuun ja liiton lakimiehen palveluihin. PAMissa hoidetaan vuosittain 1500 erimielisyystapausta. Tyypillisiä ovat esimerkiksi palkkoihin liittyvät erimielisyydet. Katso erimielisyyssivulta, millaisia tapauksia PAM on hoitanut ja hoitaa jäsentensä puolesta.

Turvaa työttömälle

PAMin jäsenenä kuulut automaattisesti Palvelualojen työttömyyskassaan. Kassan jäsenenä kerrytät ansiosidonnaista päivärahaa, jolla turvaat itsellesi paremman toimeentulon mahdollisen työttömyyden ajaksi.

Koulutusta

Jäsenenä saat koulutusta, joka lisää ammattitaitoasi tai kehittää sinua luottamustehtäviin tai ammattiosaston toimintaan.

Muut jäsenedut

PAMin jäsenedut ovat käytettävissä niin työssä kuin vapaa-aikanakin. Esim. lomaetuja, vakuutusetuja, polttoaine-alennus yms. Klikkaa tästä lukeaksesi lisää.

Liity

Liittyminen käy helposti netissä. Klikkaa tästä.

Uusimmat

Suosituimmat