Monta syytä liittyä PAMiin

Päivitetty: 28.12.2021

PAMin jäsenenä olet oikeutettu kaikkiin liiton jäsenpalveluihin, kuten työsuhdeneuvontaan, koulutukseen ja tarvittaessa työttömyysturvaan, oikeusapuun ja lakimiehen palveluihin. Lisäksi saat useita muita rahanarvoisia etuja.

Työehtosopimus
Neuvonta kaikissa työsuhdeasioissa
Oikeus- ja lakimiespalvelut työsuhdeasioissa
Turvaa työttömälle
Koulutusta
Muut jäsenedut
Palvelualan työntekijät kertovat, miksi he kuuluvat PAMiin

Liity PAMiin

Työntekijän puolta työelämässä pitää vain ammattiliitto. Työntekijöiden edut, esimerkiksi lomat, sairausajan palkka tai vanhempainvapaat, eivät ole itsestäänselvyyksiä. Ammattiliitto neuvottelee työehtosopimukset, joissa sovitaan palkan lisäksi työehdoista.

Vain ammattiliitossa vaikutat siihen, että työntekijöiden etuja ei poljeta, vaan niistä pidetään kiinni! Siksi ammattiliittoon kuuluminen on maailman kovin juttu.

Kun liityt PAMiin, olet niiden ihmisten joukossa, joita kiinnostaa se, kuinka hyvin työntekijöistä pidetään huolta. PAMissa et joudu yksin selvittämään palkkojasi tai neuvottelemaan työehdoistasi. Ja jos työsuhteessasi tulee ongelmia, et myöskään joudu selviämään niistä yksin - apua saat liitosta. Kun olet töissä yksityisellä palvelualalla, sinun liittosi on PAM.

Työehtosopimus

PAMin tärkein tehtävä on neuvotella palvelualoille työehtosopimukset. Niissä sovitaan työssä noudatettavista vähimmäisehdoista, kuten palkasta, työajasta, sairausajanpalkasta, arkipyhäkorvauksista jne. Ehdot ovat minimiehtoja, joita työnantajan tulee vähintään noudattaa kaikkiin työntekijöihinsä. Työehtosopimuksen vuoksi sinun ei tarvitse neuvotella työsi ehdoista itse, sillä PAM on neuvotellut ne puolestasi.

Tiesitkö, että työehtosopimuksessa on sovittu monesta asiasta paremmin kuin laissa?

Neuvonta kaikissa työsuhdeasioissa

Työelämässä ei aina kaikki mene putkeen. Työnantaja maksaa liian vähän palkkaa, tai ei tarjoa lisätyötunteja vaan palkkaa uusia työntekijöitä. Tai työntekijä irtisanotaan laittomasti. Tai kertyneet lomat ovat myöntämättä. Nämä ovat esimerkkejä tapauksista, joita me PAMissa ratkomme päivittäin: luottamusmiehet työpaikoilla ja työsuhdeasiantuntijat ja juristit PAMissa. Neuvomme jäseniä työsuhdeasioissa vuosittain n. 50 000 kertaa ja ratkaisemme työnantajan ja työntekijän välisiä erimielisyyksiä. Tunnemme yksityisten palveualojen työehdot, joten tiedämme miten asioiden kuuluisi mennä sopimusten ja lakien mukaan.

Sinusta pitävät huolen työpaikan luottamusmies ja PAMin toimistot ja neuvontapalvelut.

Oikeus- ja lakimiespalvelut työsuhdeasioissa

Jäsenellä on mahdollisuus oikeusapuun ja liiton lakimiehen palveluihin. PAM neuvoo jäseniään työsuhdeasioissa vuosittain noin 50 000 kertaa ja ratkaisee noin 1000 erimielisyystapausta. Suurin osa työpaikkojen erimielisyyksistä koskee sitä, että työntekijälle on maksettu liian vähän palkkaa. Katso erimielisyyssivulta, millaisia tapauksia PAM on hoitanut ja hoitaa jäsentensä puolesta. PAMin oikeusapu on erinomainen ja laajempi kuin monessa muussa ammattiliitossa. 

Turvaa työttömälle

PAMin jäsenenä kuulut automaattisesti Palvelualojen työttömyyskassaan. Kun olet ollut työttömyyskassan jäsen vähintään 6 kuukautta, voit hakea ansiopäivärahaa työttömyyden tai lomautuksen sattuessa. Jos teet osa-aikatyötä vähäisillä tunneilla, voit hakea työttömyyskassasta soviteltua päivärahaa. 

Koulutusta

Jäsenenä saat koulutusta, joka lisää ammattitaitoasi tai kehittää sinua luottamustehtäviin tai ammattiosaston toimintaan. Maksuton koulutus on todellinen jäsenetu! Voit saada myös henkilökohtaista uravalmennusta. Valmennuksen avulla tunnistat paremmin oman osaamisesi ja saat hyödyllisiä vinkkejä niin omaan työhösi kuin työuralla etenemiseen.

Muut jäsenedut

PAMin jäsenet saavat esimerkiksi lomaetuja, vakuutusetuja, polttoaine-alennuksen, Cityshoppari-sovelluksen ja paljon muuta. Klikkaa tästä lukeaksesi lisää.

Palvelualan työntekijät kertovat, miksi he kuuluvat PAMiin

Lue jäsentemme omia kertomuksia täältä

Liity

Liittyminen käy helposti netissä. Klikkaa tästä. Voit myös soittaa 030 100 600

Kiinnostaako aihe? Lue lisää

Jäsenedut

    Muutoksia