Muokattu: 24.08.2018 - 15:49

Avainsanat: Jäsenyys, Nuoret

Opiskelijajäsenyys

PAMissa opiskelijajäsenyys on ilmainen. Opiskelijajäseneksi voi liittyä, jos opiskelee ammatillisessa oppilaitoksessa tai ammattikorkeakoulussa palvelualan ammattia (esim. merkonomi, datanomi, kokki, tarjoilija, siivooja, kiinteistönhoitaja, vartija, parturi-kampaaja, kosmetologi, restonomi tai tradenomi).

Opiskelija on vapautettu jäsenmaksusta, jos ei saa palkkaa tai työttömyyskassan maksamaa etuutta. Jos työttömyyskassasta maksetaan opiskelun aikana päivärahaa, niin tästä päivärahasta peritään liiton ja kassan jäsenmaksu.

Liity opiskelijajäseneksi täältä.

Opiskelijajäsen saa osallistua ammattiosaston, aluenuorten tai liiton nuorten järjestämiin tapahtumiin ja koulutuksiin. Opiskelijajäsenellä ei ole oikeutta oikeudelliseen tukeen, työtaistelukorvaukseen, työsuhdeturvaan eikä oikeutta äänestää liiton vaaleissa. Opiskelijajäsenellä on kuitenkin lähes kaikki samat jäsenedut kuin normaalijäsenelläkin.

Jos käyt töissä opiskeluiden ohessa

Jos olet opiskelijajäsen ja käyt töissä (vaikkapa kesällä tai iltaisin), tulee sinun liittyä varsinaiseksi jäseneksi, jolloin maksat jäsenmaksua. Liittyminen varsinaiseksi jäseneksi tapahtuu tällä lomakkeella.

Opiskelujen ohella ansaitusta palkasta jäsenmaksu maksetaan normaalisti. Silloin kun opiskelet päätoimisesti, etkä tee töitä opiskeluiden ohessa, olet oikeutettu jäsenmaksuvapautukseen. Huomioithan, että tiedot eivät siirry automaattisesti oppilaitoksilta, vaan sinun on itse huolehdittava ilmoittamisesta jäsenrekisteriin.

Kun liityt varsinaiseksi jäseneksi kerrytät itsellesi ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan oikeuttavaa työssäoloehtoa jo opiskeluiden aikana. Työssäoloehtoa kerryttää jokainen työviikko, jona työskentelet vähintään 18 tuntia. Palkansaajan työessäoloehdon pituus on 26 viikkoa. 

Töiden loputtua ja opiskelun jatkuessa ilmoitat vain PAMiin, että työsi on päättynyt, niin saat opiskelujen ajaksi jäsenmaksuvapauden.

Hyödyllisiä linkkejä opiskelijoille

Uusimmat

Suosituimmat