Hyppää sisältöön
Etusivu » Jäsenyys » Jäsenasiat » Päivitä jäsentietosi » Opiskelijasta varsinaiseksi jäseneksi

Vaihda PAMin opiskelijajäsenyys varsinaiseksi jäsenyydeksi 

Kun valmistut opinnoistasi, päättyy myös opiskelijajäsenyys. Heti kun menet töihin, sinun kannattaa liittyä varsinaiseksi jäseneksi, jolloin alat kerryttää työssäoloehtoa ja saat käyttöösi PAMin kaikki palvelut. 

Ammattiliiton jäsenyys on paras turva ja tuki työelämässä. PAMin varsinaisena jäsenenä saat apua työsuhdetta koskevissa kysymyksissä, jotka liittyvät esimerkiksi palkkaan, työvuoroihin, työaikoihin ja lomaan. 

Jäsenenä kerrytät työssäoloehtoa 

Kun liityt PAMiin varsinaiseksi jäseneksi, liityt myös työttömyyskassan jäseneksi. Tällöin toimeentulosi on turvattu myös työttömyyden varalta. Voit saada ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa, kun työssäoloehto täyttyy, eli olet ollut töissä ja varsinainen jäsen PAMissa vähintään 26 viikkoa. Työssäoloehtoa kerryttää jokainen kalenteriviikko, jolloin työskentelet vähintään 18 tuntia ja maksat palkkatuloista jäsenmaksun.  

Siksi jäseneksi kannattaa liittyä heti, kun valmistut ja menet töihin tai kun työskentelet opintojen ohella. 

Lue lisää työssäoloehdosta ja ansiopäivärahasta työttömyyskassan sivulta. 

Liittymispäivänä sinulla tulee olla työvuoro, josta saat palkkaa. 

Usein kysytyt kysymykset PAMin opiskelijajäsenyydestä

Opiskelijajäsenyys on ilmainen eikä siksi sisällä työttömyysturvaa ja oikeudellista tukea. Jotta voit saada työttömyysturvaa tai oikeudellista tukea, sinun täytyy olla ollut töissä ja varsinainen jäsen vähintään 26 viikon ajan. Tämän takia kannattaa vaihtaa opiskelijajäsenyys varsinaiseen jäsenyyteen heti kun menee töihin. 

Sinun kannattaa liittyä PAMin varsinaiseksi jäseneksi, kun saat palvelualan kesätyöpaikan tai työskentelet palvelualalla opintojen lomassa. Koskaan ei tiedä, millaisten kysymysten eteen joudut työpaikalla, ja liitosta saat apua esimerkiksi työsuhdetta ja palkkaa koskevissa asioissa.  

Varsinaisena jäsenenä kerrytät myös työssäoloehtoa ansiopäivärahaa varten. Työssäoloehto täyttyy, kun olet ollut palkkatyössä vähintään 26 kalenteriviikkoa. Työssäoloehtoa kerryttää jokainen kalenteriviikko, jolloin olet työskennellyt vähintään 18 tuntia ja maksanut palkkatuloista jäsenmaksun. Työssäoloehdon pitää täyttyä 28 kuukauden tarkastelujakson aikana.  

Ansiopäivärahaa ei voida myöntää hakijalle, joka ei ole täyttänyt 18 vuotta. Työttömyysetuus voidaan kuitenkin myöntää 17 vuotta täyttäneelle työnhakijalle, joka on suorittanut oppivelvollisuutensa tai joka on keskeyttänyt oppivelvollisuutensa suorittamisen oppivelvollisuuslaissa säädetyllä tavalla. 

Lue lisää työssäoloehdosta ja ansiopäivärahasta työttömyyskassan sivulta. 

Lue lisää, miksi kannattaa liittyä PAMin jäseneksi.

Ei tarvitse. PAMin opiskelijajäsenyys päättyy automaattisesti vuoden päästä valmistumisestasi. Kun valmistut ja menet töihin, sinun kannattaa liittyä varsinaiseksi jäseneksi.  

Ei. Opiskelijajäsenyys ei voi automaattisesti muuttua varsinaiseksi jäsenyydeksi. Sinun pitää liittyä jäseneksi.

Haku