Työllisyys- ja urapalvelut

Päivitetty: 09.11.2021

PAMin jäsenenä et jää yksin, jos olet työttömyysuhan alla, jäät työttömäksi, sinut lomautetaan tai jos etsit uutta suuntaa työelämässä.

Sivun sisältö:
Uraneuvonta
Varaa aika henkilökohtaiseen valmennukseen
Luottamushenkilön uratuki
Löydä työpaikka PAMin työpaikkasivuilta 
Palvelualojen työmarkkinatilanne 
Webinaarit

 

Uraneuvonta

Urapalvelussa saat ilmaiseksi henkilökohtaista valmennusta työnhakuun liittyvissä asioissa.

Valmentaja auttaa sinua pohdinnoissa ja käytännön toimissa kohti uusia tavoitteita. Saat tukea esim. työnhakuun tai opiskelumahdollisuuksien kartoittamiseen. Tarjolla on myös työhaastatteluvalmennusta simulaattorin avulla.

Palvelua on saatavilla suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi.

Henkilökohtainen valmennus

Valmennuksessa on mahdollista saada apua mm. näihin asioihin

 • Oman osaamisen tunnistaminen ja kartoittaminen
 • Työnhakuasiakirjat: CV ja hakemus
 • Piilotyöpaikan haku
 • Avointen työpaikkailmoitusten löytäminen esim. PAMin työpaikkasivustolta
 • Opiskelu aikuisena: miten haen, miten rahoitan opiskeluajan elämisen
 • Videohaastattelusimulaattori. Pääset treenaamaan Suomen käytetyintä videohaastattelualustaa, jossa rekrytoijat haastattelevat sinua treenimielessä

Valmennusta on mahdollista saada 1,5 tuntia. Ensimmäisen valmennuksen kesto 30 min. Voit sopia valmentajan kanssa seuraavat ajat. Valmennus on ilmaista.

Varaa aika henkilökohtaiseen valmennukseen tästä!

Aikaa varatessasi  kysytään nimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Jäsenyytesi tarkistetaan niiden perusteella, joten huolehdithan, että jäsentietosi ovat kunnossa.
Varaa aika tästä

Katso lyhyet ohjeet ajanvarauksesta

Lue tästä miten valmennus auttoi pamilaista Tiaa
 


Luottamushenkilön uratuki

Oletko pamilainen luottamusmies ? Luottamusmiehillä on mahdollisuus omaan uratukeen ja -valmennukseen.  Uravalmentajan kanssa kiteytyvät muun muassa

 • luottamustyössä kertynyt kokemus
 • osaaminen esim. hr-asioissa
 • järjestelmien ja ohjelmien hallinta
 • neuvottelutaito
 • viestintätaidot
 • millainen urakehitys luottamustoimen ansiosta sinulla voi olla 

Uratuki on tarkoitettu kaikille luottamusmiehille, niin aloitteleville, uusille kuin jo pidempään luottamustehtävässä toimineille.

Varaa aika tästä


Palvelualan avoimet työpaikat

PAMin työpaikkasivuston kautta pääset kätevästi hakemaan oman alasi työpaikkoja. Voit rajata hakutulokset esimerkiksi sijainnin, ammattialan, työsuhdemuodon tai yrityksen mukaan. Sivujen kautta voit tilata Työpaikkavahdin, joka toimittaa työpaikat suoraan sähköpostiisi. Sivuilta löydät myös vinkkejä työnhakuun ja työelämään.

PAMin työpaikkasivuston sisällön toimittaa Duunitori. Sisältö päivittyy sivustolle automaattisesti Duunitorin työpaikkahakukoneen kautta. PAM ei vastaa sivulla näytettävien työpaikkailmoitusten sisällöstä tai ilmoittavien työnantajien luotettavuudesta.

Palvelualan avoimet työpaikat


Palvelualojen työmarkkinatilanne

PAMin työmarkkinapalvelun avulla voit seurata työmarkkinan muutoksia toimialan, ammattiryhmän ja työtilanteen näkökulmasta. Työpaikkojen tilannetta ja kehitystä voi seurata tehtäväalueittain ja eri työssäkäyntialueilla.

Palvelussa on helppo vertailla palvelualojen työmarkkinan kehitystä vuosi- tai vaikkapa paikkakuntakohtaisesti.

Palvelun työpaikkojen kysyntä perustuu Duunitorin sivustolleen keräämien kaikkien työpaikkailmoitusten selausdataan ja tarjonta uusien avointen ilmoitusten määrään, mikä visualisoidaan helposti ymmärrettävään muotoon.

Palvelualojen työmarkkinatilanne


Webinaarit

Teemawebinaari: Tunne osaamisesi – ja tee se näkyväksi

30.9.2021 klo 10-12, ilmoittaudu mukaan viimeistään 23.9. 
Ilmoittaudu tästä

Webinaarin tavoite: Osaamisesi ei rajoitu vain koulutukseen ja/tai työkokemukseen. Osaat paljon enemmän kuin uskotkaan! Kun tiedät mitä osaat, tee se näkyväksi.  Webinaarin tavoitteena on auttaa sinua hahmottamaan oma osaamisesi ja sanallistamaan osaamisesi (työhakemus, CV)

Webinaarin sisältö: Webinaarissa sinua ravistellaan lempeästi, jotta havahdut oman osaamisesi laajuudesta. Saat myös konkreettista apua osaamisesi sanoittamiselle. Webinaarin jälkeen tiedät kenelle sinun kannattaa osaamistasi markkinoida ja miten kirjoittaa osaamiseesi pohjautuva vaikuttava työhakemus.

Webinaarissa käydään läpi mm.

 • Mistä osaaminen koostuu?
 • Työkalut oman osaamisen tunnistamiseen
 • Kenelle osaamisesi pitäisi näkyä? (Esim. työnantajat, asiakkaat, verkostot)
 • Konkreettiset vinkit osaamisen sanoittamiseen,
 • vaikuttavan työhakemuksen rakentaminen
 • Rekrytoijan näkökulma osaamisen sanoittamiseen (työhakemus).


Webinaaritallenne
Suoraa puhetta työelämästä: Arvosta osaamistasi – löydä oma reittisi työelämässä 

Katso webinaaritallenne tästä

Sisältö: Työnhaussa moni kokee osaamattomuuden tunnetta täysin syyttä. Työssä taas vertaamme usein itseämme muihin ja tuntuu siltä, että työkaveri tekee asiat paremmin. Ja vaikka itse arvostaisit työtäsi, se ei aina riitä. Saatat jopa joutua perustelemaan tutuillesi jatkuvasti miksi et hae ”oikeita töitä”. 

Webinaarissa saat vinkkejä, miten oppia arvostamaan omaa työtään vielä enemmän ja miten saada muutkin arvostamaan sitä! Tämä auttaa kovasti myös työnhaussa ja oman reitin löytämisessä työelämässä.

Webinaarin puhujana palvelualojen puolestapuhuja ja työelämän tabuja rikkova Ina Mikkola.

Huom! Teknisistä syistä 29.4. pidettyä PAMin webinaarin tallennetta ei ole saatavilla. Pääset katsomaan Ina Mikkolan aiemmin samasta teemasta pitämän yleisen webinaarin sen tilalla. Tässä tallenteessa ei valitettavasti ole palvelualojen painotusta. Saat kuitenkin Inan loistavat vinkit ja harjoitukset täältä käyttöösi. Tallenne on katsottavissa 31.12.2021 asti.

Lue PAMin työelämä-juttu Ina Mikkolasta

Kiinnostaako aihe? Lue lisää

Jäsenedut

  Muutoksia