Muokattu: 23.08.2018 - 13:28

Avainsanat: Työsuojeluvaltuutettu

Työsuojeluvaltuutetun valinta

Työsuojeluvaltuutettu edustaa kaikkia työntekijöitä turvallisuutta ja terveellisyyttä koskevissa asioissa. Jokaisella on oikeus asettua ehdokkaaksi työsuojeluvaltuutetun valinnoissa ja osallistua työpaikkansa luottamusmiehen ja työsuojeluvaltuutetun valintaan.

Pamilainen työsuojeluvaltuutettu saa PAMin tarjoamaa jatkuvaa työsuojelukoulutusta ja hänellä on mahdollisuus olla aktiivisesti mukana palvelualojen työsuojeluyhteistyössä eri tahojen kanssa. Siksi on tärkeää saada kaikille palvelualan työpaikoille juuri pamilainen työsuojeluvaltuutettu.

Ehdokasasettelu

Valinta käynnistyy ehdokasasettelulla vähintään 14 vuorokautta ennen valintaa. Ehdokkaat ilmoitetaan vaalitoimikunnalle sovittuun määräaikaan mennessä. Lisätietoa täällä.

Valinnat

Valintatavoista löydät lisätietoa luottamusta.fi-sivustolta.

Valinnasta ilmoittaminen

Vaalitoimikunta toimittaa työsuojeluvalinnoista tehdyn pöytäkirjan työnantajalle. Työnantaja ilmoittaa valinnoista Työturvallisuuskeskuksen työsuojeluhenkilörekisteriin, www.ttk.fi

Vaalitoimikunnan tulee ilmoittaa valinnoista myös PAMiin tällä lomakkeella. Ilmoitus on tärkeä, sillä PAM järjestää työsuojeluvaltuutetuille ja varavaltuutetuille koulutusta, tilaisuuksia ja tekee alakohtaista työympäristöön liittyvää materiaalia. PAMin aluetoimistoista saa tukea ja neuvoja valintojen järjestämisessä.

Sivustolta luottamusta.fi löydät työsuojeluvaltuutetun valintaan liittyvät ohjeet ja muuta materiaalia.

Työsuojeluvaltuutetun valinta

Uusimmat

Suosituimmat