Hyppää sisältöön
Uutiset

22.12.2023 09:10

Elin Blomqvist-Valtonen PAMin yhteiskuntasuhteiden vastaavaksi

Palvelualojen ammattiliitto PAMin uudeksi yhteiskuntasuhteiden vastaavaksi valittu Elin Blomqvist-Valtonen on tehnyt pitkän uran järjestö- ja ammattiliittotehtävissä. Uudessa tehtävässään PAMissa hän aloittaa tammikuun lopussa.

Blomqvist-Valtonen on tehnyt pitkän työuran järjestötoiminnan parissa. Hän on toiminut Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKin puheenjohtajana ja tämän jälkeen kansainvälisten asioiden parissa nuorisoalan kattojärjestö Allianssissa. Täältä tie johti ammattiliittouralle ja sopimusasiantuntijan, neuvottelupäällikön ja viimeisimpänä yhteiskuntasuhteiden päällikön tehtäviin.   

− Viimeiset lähes yhdeksän vuotta olen työskennellyt ammattiliitoissa, ensin Tradenomiliitossa ja viimeiset kolme vuotta Akavan Erityisaloissa, Blomqvist-Valtonen kertoo.

Mainittakoon, että työuransa Blomqvist-Valtosen aloitti kuitenkin aikanaan kaupan- ja ravintola-alalta, jossa hän työskenteli noin kymmenen vuotta.

Palo työelämäasioihin ja paremman työelämän rakentamiseen on vuosien varrella kasvanut, ja tämä sai Blomqvist-Valtosen hakemaan myös PAMiin.  

− Työurani on saanut alkunsa nimenomaan pamilaisilta aloilta ja koen, että työ työelämäasioiden edistäjänä sopii minulle ihan naulan kantaan.

− Odotan suurella innolla sitä, että saan olla osa vaikuttavaa ja suurta liikettä. Toivottavasti voin omalla työlläni vaikuttaa pamilaisten työelämän parannuksiin ja työehtojen vahvistamiseen. Mieluiten sopien, ei repien, Blomqvist-Valtonen summaa työskentelyfilosofiaansa.

Vapaa-ajallaan Blomqvist-Valtonen keskittyy kuntapäätöksentekoon Porvoon kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana ja valtuutettuna. Muu aika kuluu joutuisasti kahden pienen lapsen vanhempana. Lähellä sydäntä ovat veneily, laskettelu, metsäretket ja avantouinti.

Ennen tulevan vuoden kiireitä ja uusia uria PAMissa Blomqvist-Valtonen viettää rauhallista joulua perheen, sukulaisten ja ystävien kesken.

− Meille joulu tarkoittaa aikaa yhdessä, arjen kiireiden taukoa. Ei mitään erikoista, mutta se juuri on laatuaikaa. 

Lämpimästi tervetuloa PAMiin, Elin!

Teksti: Minttu Sallinen
Kuva: Kerttu Penttilä

Avainsanat:

PAMin hallinto

Haku