Skip to content

Bättre tillsammans

Vi är Servicefacket eller mer bekant PAM. Vi förbättrar arbetslivet för anställda i servicebranscherna tillsammans med våra medlemmar.

PAM:s medlemmar är bland annat servitörer, städare, kockar, reparatörer, väktare, matkurirer, butiksexpediter och många andra som jobbar inom de privata servicebranscherna.

Semester

Semestern bestäms enligt semesterlagen och kollektivavtalen. Semestern intjänas mellan 1 april och 31 mars. Denna period kallas kvalifikationsår. 

Minneslista för midsommar

Arbetar du på midsommar? Se här hur det påverkar din lön och få annan nyttig information.

Kom ihåg-lista för sommarjobbet – spara tipsen!

Sommarjobbar du som försäljare, servitör, kioskarbetare, väktare, städare, fastighetsskötare, nöjesparksarbetare eller snabbmatsrestaurangarbetare? Då är PAM fackförbundet för dig.

Topperbjudande! Sommarjobbare får medlemskap i PAM för bara 10 euro i månaden. Sommarjobbsmedlemskapet är avsett för nya medlemmar och studerandemedlemmar som har visstidsanställning under sommarsäsongen mellan 1 juni och 31 augusti 2024.

Stöd i alla situationer i arbetslivet

Experter hjälper dig

På arbetsplatsen är förtroendemannen ditt stöd. Om det inte finns en förtroendeman, kan du alltid kontakta våra experter. Vi hjälper när du behöver hjälp med frågor som gäller lön, arbetstid, semester eller uppsägning!

Kollektivavtal

PAM:s kärnuppdrag är att förhandla fram kollektivavtal för anställda inom servicebranscherna.  Genom kollektivavtalen stärker och bevakar PAM sina medlemmars intressen samt ser till att rättvisa spelregler tillämpas på arbetsplatserna och i arbetslivet.

Arbetslöshetskassan

Livssituationer förändras. Vem som helst av oss kan bli arbetslös eller behöva hjälp på vägen. Som medlem i PAM hör du även till Servicebranschernas arbetslöshetskassa och får inkomstrelaterad arbetslöshetsskydd då villkoren uppfylls.

Medlemsförmåner

Ta nästa steg i karriären

Har du övervägt ytterligare studier eller reflekterat över vilka som är dina styrkor? Genom våra avgiftsfria karriärtjänster får du personlig coaching samt olika kurser och webbinarier.

Utbildningar

PAM:s mångsidiga utbildningsutbud hjälper dig i olika arbetslivsfrågor och ger dig nya arbetslivskunskaper. Du utvecklar dina kompetenser och arbetslivskunskaper som hjälper dig att lyckas i arbetslivet och förbättrar hälsa och välbefinnande. 

Förmåner och erbjudanden

Som medlem i PAM får du rabatt och förmåner från våra partners tjänster. Förmåner finns för bland annat boende- och semestertjänster, försäkringar, drivmedel och juridiska tjänster. Kolla också in de hundratals förmåner och rabatter som ingår i Cityshopparis mobilapplikation.

Ställ modigt upp – det gynnar hela arbetsplatsen!

PAM-medlemmarna som är förtroendemän och arbetarskyddsfullmäktigen ser till att vardagen på arbetsplatsen fungerar i enlighet med kollektivavtalen och arbetslagstiftningen. Vi utbildar de förtroendevalda och stöder dem i sitt uppdrag.

Bli medlem!

PAM är ditt fackförbund om du arbetar inom den privata servicebranschen, till exempel som säljare, städare, servitör, kock, väktare eller fastighetsskötare. Vi förhandlar om dina anställningsvillkor.  

Sök