Hyppää sisältöön
Artikkelit

22.03.2022 08:05

Kurssi avasi uuden maailman

Jenni Hongisto on tyytyväinen, että ilmoittautui työsuojeluvaltuutettujen peruskurssille heti toimikauden alussa.

Jenni Hongisto suosittelee PAMin koulutuksia täydestä sydämestään.

”Olin aivan noviisi työsuojeluvaltuutetun tehtävässä, kun minut valittiin toimikaudelle 2022–2023″, sanoo Jenni Hongisto, 34. 

Helmikuussa järjestetty kurssi avasi hänelle uuden maailman, vaikka hänellä olikin jo jonkinlainen ennakkokäsitys tehtävästä. ”Ennen kurssia minulla oli muutama asia, joita lähteä työstämään. Nyt on pitkä lista enkä malta odottaa, että pääsen viemään asioita eteenpäin”, Hongisto sanoo ja jatkaa ”Sain paljon uusia ideoita kouluttajilta ja myös toisilta kurssilaisilta, jotka monet olivat olleet kauemmin näissä tehtävissä.” 

Kurssilla käytiin kattavasti läpi työsuojeluvaltuutetun oikeuksia ja velvollisuuksia sekä annettiin konkreettisia neuvoja. ”Minulle selvisi asioita, joita en olisi edes osannut vaatia, pyytää tai kysellä”, jatkaa Hongisto. Myös työsuojeluvaltuutetun omaa jaksamista työssään käsiteltiin kattavasti. ” Muistutettiin omista rajoista ja armollisuudesta itseään kohtaan. Asiat ei tapahdu hetkessä, eikä niin pidä vaatia itseltä.”

Hongisto suosittelee täydestä sydämestään kursseilla käymistä. ”Ennen en ole missään liiton koulutuksissa käynyt, mutta nämä mihin tänä vuonna olen osallistunut (luottisperehdytys ja tsv-kurssi) ovat olleet todella antoisia.”

Haku