Hyppää sisältöön
Artikkelit

22.01.2024 08:03

Lähiesimiestyön tutkinnosta uutta virtaa työhön  

Veikkaus Oy:llä pelisalivastaavana työskentelevä Anne Landen ammensi lähiesimiestyön tutkintoon tähtäävästä koulutuksesta uusia työkaluja ja näkökulmia omaan työhönsä. Ilmoittautuminen vuoden 2024 koulutukseen on nyt käynnissä.

Anne Landen kannustaa kehittämään omaa osaamistaan aina tilaisuuden tullen.

PAM ja Rastor Instituutti järjestävät yhteistyössä lähiesimiestutkintoon tähtääviä koulutuskokonaisuuksia joka toinen vuosi. Tutkinto antaa käytännön eväät toimivan ja hyvinvoivan työyhteisön rakentamiseen.

Lähiesimiestutkinnon käynyt porilainen Anne Landen haki koulutuksesta uusia näkökulmia omaan työhönsä. Hän halusi myös päivittää erityisesti talouteen liittyvää osaamistaan.

Landen on työskennellyt Veikkauksella 15 vuotta eri tehtävissä sekä toiminut aiemmin muun muassa hotellin vastaanottopäällikkönä sekä ravintolayrittäjänä ja -työntekijänä.

– Minua on vuosien mittaan kiehtonut oppia uusia asioita, mutta aina siihen ei ole ollut mahdollisuutta. Olin todella iloinen, kun siihen tuli tilaisuus niin ajankäytöllisesti kuin taloudellisesti, hän kertoo.

Uusia ja erilaisia näkökulmia omaan työhön

Landen kertoo lähteneensä mielellään lähikoulutuspäiviin, joissa käytiin paljon keskusteluja. Koulutuksen osallistujien joukossa on laaja kirjo ammattilaisia eri aloilta ja työuran vaiheilta.

– Oli tosi antoisaa kuulla elävän elämän esimerkkejä erilaisista tilanteista eri työpaikoilla ympäri Suomen. Vaikka olimme joukko hirveän erilaisia ihmisiä, niin meitä yhdisti kiinnostus ihmisiin –palvelualoilla kun ollaan, niin ei ihmekään! 

Vaikka olisi tehnyt asiakaspalvelutyötä ”koko ikänsä”, kokemusten jakaminen muiden osallistujien kesken avartaa omaa ajattelua ja tuo uusia lähestymistapoja omaan työhön, Lahden pohtii.

– Koulutus syvensi ymmärrystä ja antoi työkaluja erilaisiin vuorovaikutustilanteisiin. Koulutuksen jälkeen olen esimeriksi kiinnittänyt huomiota erilaisiin ihmistyyppeihin ja olen osannut olla maltillisempi eri tilanteissa.

Potkua urakehitykseen

Landen pitää myös koulutuksen päätteeksi saatavaa tutkintosuoritusta tärkeänä mahdollisuutena edistää omaa urakehitystä.

– Tänä päivänä on myös tärkeää pystyä osoittamaan osaamistaan myös todistuksella, joka voi helpottaa uuden työpaikan tai ylennyksen hakemista. Sanoisin, että itsensä kehittäminen kannattaa aina!

Teksti: Minna Raitapuro
Kuva: Tomi Glad

Avainsanat:

jäsenyys koulutus

Haku