Hyppää sisältöön
Tiedotteet

25.09.2023 14:12

Palvelualojen työntekijöiltä lisää mielenilmauksia: torstaina vuorossa Kuopio, Joensuu ja Mikkeli

Palvelualojen työntekijät, PAMin jäsenet, jatkavat toimia vaikuttaakseen Orpon-Purran hallitukseen. Huoli omasta toimeentulosta, epäoikeudenmukaisista leikkauksista ja ammattiliittojen toiminnan vaikeuttamisesta on saatava kuuluville.

PAMin logo

Myyjät, tarjoilijat, kokit, siivoojat ja vartijat tekevät tärkeää työtä muiden arjen sujumiseksi, mutta eivät tienaa paljon. Siksi he saavat asumistukea ja osa-aikatyön tulojen tilkkeeksi soviteltua päivärahaa. Nyt Orpon-Purran hallitus suunnittelee leikkauksia, jotka osuvat juuri heihin. Työntekijät pelkäävät tulevaa, sillä hallitus aikoo helpottaa irtisanomista ja vaikeuttaa työttömyysturvan piiriin pääsyä.

”Tähän asti ammattiyhdistysliikkeen viestillä ei ole ollut mitään vaikutusta. Orpon-Purran hallitus on päättänyt maksattaa talousohjelmansa ja palkita tukijansa työntekijän aseman heikentämisellä. Nyt korotamme ääntämme, kun vielä voimme”, PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen perustelee toimia.

Mielenilmaukset

28.9. Kuopion, Joensuun ja Mikkelin torit

PAMin, JHL:n ja Rakennusliiton Painava syy -mielenilmaukset Kuopion, Joensuun ja Mikkelin toreilla klo 12–17

PAM, JHL ja Rakennusliitto järjestävät yhteiset mielenilmaustapahtumat ympäri Savoa ja Pohjois-Karjalaa. Tapahtumissa vastustetaan Orpon-Purran hallituksen työntekijöihin kohdistuvia leikkauksia sekä työehtojen heikennyksiä. Mielenilmauksissa jaetaan tietoa leikkausten ja lakimuutosten todellisista vaikutuksista työntekijöille.

Toreille on pystytetty seinät, jonne työntekijät ja kansalaiset voivat käydä jättämässä palautetta hallitusohjelmasta. Lisäksi tapahtumassa pääsee pyörittämään #PainavaSyy -pyörää, jossa jokainen pyöräytys voittaa – toisin kuin hallitusohjelmassa.

Lisätietoja: PAMin Itä-Suomen aluepäällikkö Jarno Koski. Puh. 020 774 2484

Miksi palvelualojen työntekijät järjestävät mielenilmauksia?

Käytettävissä olevat tulot voivat pienentyä sadoilla euroilla kuukaudessa asumistuen ja työttömyysturvan heikennyksillä. Hallitus puhuu ylivelkaantumisen taittamisesta, mutta se ottaa velkaa kuten aiemminkin otettu. Se pienentää valtion tuloja keventämällä verotusta ja suuntaa erityiskevennyksen 90 000 euroa vuodessa tienaaville.

Pienituloisten talouteen ei muodostu puskureita. Kun hallitus poistaa tuista suojaosat, satunnaisia lisätunteja ei voi ottaa vastaan, sillä se sekoittaa talouden. Alojen työvoimapula ei tällä helpotu.

Hallitus yrittää sulkea myös ammattiyhdistysliikkeen suut. Oikeuttamme osoittaa mielipiteemme ollaan heikentämässä. Poliittisiin lakkoihin kaavaillaan rajoituksia ja lakkosakkoja ollaan moninkertaistamassa.

Lähetämme säännöllisesti tiedot tulevista toimista ja tapahtumista. Ajantasaiset tiedot päivitetään myös PAMin verkkosivuille osoitteeseen pam.fi/painavasyy. Seuraa myös PAMin viestintää muissa kanavissa!

Haku