Hyppää sisältöön
Uutiset

28.08.2023 18:03

PAM sai Breaking Through -palkinnon

Palvelualojen maailmanjärjestö UNI Global on palkinnut suomalaisia jäsenliittoja Breaking Through -palkinnolla. PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen vastaanotti palkinnon maanantaina UNI:n kongressissa Philadelphiassa.

Annika Rönni-Sällinen vastaanottaa palkinnon UNI:n kongressissa. Ympärillä PAMin ja ammattiliitto Pron ja PAU:n edustajia.
Breaking Through Award -palkinnon luovuttaminen UNI Globalin Wold Congressissa Philadelphiassa 28.8.2023. Kuva: UNI Global

”Olen iloinen ja otettu tästä kunniasta”, kommentoi Rönni-Sällinen.

Palkinnon perusteluissa korostettiin PAMin ja muiden suomalaisten liittojen toimintaa työntekijöiden järjestäytymisen edistämiseksi ja työehtosopimusten puolustamiseksi ammattiliittojen oikeuksien ollessa ennennäkemättömän hyökkäyksen kohteena.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana suomalaista sopimusyhteiskuntaa on monin tavoin haastettu työnantajien puolelta. Palvelualoilla on kuitenkin onnistuttu säilyttämään valtakunnalliset yleissitovat työehtosopimukset.

Rönni-Sällinen korosti kiitospuheessa, että työehtosopimukset ja kolmikantaneuvottelut ovat keskeinen osa pohjoismaista mallia, joka on tuottanut hyvinvointia ja yhdenvertaisuutta.

Solidaarisuuden osoitus suomalaisille työntekijöille

Palvelualojen ammattiliitot ympäri maailman osoittivat tukensa suomalaisille työntekijöille, kun Juha Sipilän hallitus pyrki yksipuolisesti heikentämään työehtoja ja sopimusjärjestelmää.

PAMin sisarliitoissa seurataan taas huolestuneina Suomen uuden hallituksen suunnitelmia heikentää työntekijöiden turvaa, rajoittaa lakko-oikeutta ja murentaa sopimusjärjestelmää.

”Me vastustamme näitä heikennyksiä ja tulemme tekemään kaikkemme, ettei hallituksen tavoitteita toteuteta. Joten vielä on paljon tekemistä, suuri kiitos teille kaikille tuestanne!”, Rönni-Sällinen päätti puheensa.

Lue lisää PAMin kansainvälisestä toiminnasta

Haku