Hyppää sisältöön
Uutiset

06.03.2024 14:04

PAM tukee maaliskuun poliittisia lakkoja – ”Ovat lakossa koko suomalaisen työelämän tulevaisuuden puolesta”

Joukko ammattiliittoja ilmoitti tänään pitkistä ja kohdennetuista poliittisista lakoista maaliskuussa. Palvelualojen ammattiliitto PAM tukee lakkoja ja on päättänyt, että myös palvelualojen työntekijät ovat lakossa näiden liittojen lakkokohteissa.

Annika Rönni-Sällinen seisoo kädet ristissä sinistä taustaa vasten ja katsoo suoraan kohti. Hänellä on päättäväinen ilme.

— Tässä vaiheessa lakkoon menevät ovat kaikkien työntekijöiden asialla. Pieni joukko on lakossa meidän kaikkien ja reilun työelämän puolesta. Heillä on meidän vahva tukemme, sanoo Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen.

SAK:laisten liittojen Painava Syy-kampanjan kuudenteen vaiheeseen on päädytty, koska neuvotteluyhteyttä hallituksen kanssa ei ole löytynyt. Hallitukselle ei ole kelvannut edes SAK:n esittämät merkittävät vastaantulot.

Lue lisää SAK:n yrityksistä luoda neuvotteluyhteys

—Työntekijät on kokonaan ohitettu. Hallitus ajaa ainoastaan työnantajien asiaa ja huomioi vain työnantajien näkemykset. Palvelualojen työntekijöille on tiedossa vain heikennyksiä ja kohtuuttomia leikkauksia. Uskooko hallitus todella, että pienituloisten lapsiperheiden ahdinko saa Suomen nousuun? kysyy Rönni-Sällinen.

Lue lisää hallituksen työelämäheikennyksistä

Poliittisilla lakoilla pyritään vaikuttamaan hallitukseen, jotta olisi mahdollista neuvottelemalla löytää ratkaisu, joka pehmentäisi työntekijöiden kannalta kestämättömiä päätöksiä ja säilyttäisi pohjoismaisen mallin.

— Vetoan työnantajiin ja hallituksen ministereihin, jotta he miettisivät vielä kerran vakavasti, millaista työelämää he haluavat Suomeen. Lakot on vielä mahdollista välttää, sanoo Rönni-Sällinen.

Lista lakkokohteista viikoilla 11 ja 12 SAK:n verkkosivuilla

Avainsanat:

politiikka työtaistelu

Haku