Hyppää sisältöön
Uutiset

12.10.2023 16:15

Pamilaiset osoittivat mieltä työttömyysturvan puolesta – ”Haluan, että nämä leikkaukset perutaan”

Työttömyysturvan leikkaukset ja työelämän heikennykset saivat pamilaiset osallistumaan EI julmia leikkauksia -mielenilmaukseen torstaina 12.10.2023 Eduskuntatalon edessä.

Pamilaiset osallistuivat sankoin joukoin Ei julmia leikkauksia -mielenilmaukseen. Kuvassa Mikko Ruokonen, kuva: Jukka Rapo

”Työelämäheikennykset eivät luo yhtään työpaikkaa. Meillä on porukka tosi huolissaan lakko-oikeuden rajoittamisesta ja siitä että paikallisessa sopimisessa käveltäisiin pääluottamusmiehen yli”, sanoo varastotyöntekijöitä edustava pääluottamusmies Mikko Ruokonen.

Hallituksen leikkaukset järkyttävät parhaillaan maisterityötään viimeistelevää Lili Yiniä, jolta löytyy kokemusta myyjän töistä.

Hän on saapunut mielenilmaukseen Hyvinkäältä, koska kokee asian tärkeäksi.

”Hallitus sanoi, ettei tee leikkauksia. Nyt niitä kuitenkin aiotaan tehdä ja ihmiset jäävät tyhjän päälle. Köyhät köyhtyy entisestään. Minä haluan, että nämä leikkaukset perutaan!”

Yin ei myöskään usko, että leikkaukset luovat lisää työtä.

”Tarvitaan konkreettista apua ja lisää koulutusta työttömyysturvan lisäksi.

Riihimäkeläistä myyjää Joona Heinosta huolettaa ensisijaisesti sairaussakko.  

”Se tulee aiheuttamaan sen, että ihmiset tulevat kipeänä töihin – ei siinä ole järkeä”, Heinonen kertoo, joka iloitsi siitä, että ihmiset kokoontuneet tärkeän asian puolesta.

Lili Yi ja Joona Heinonen olivat tulleet Eduskuntatalolle osoittamaan mielipiteensä hallituksen julmista leikkauksista. Kuva: Jukka Rapo

”Löytyisikö parempia leikkauskohteita? Kyllä löytyisi”

PAMin järjestöjohtaja Risto Kalliorinne kertoi puheessaan mielenosoituksessa, että leikkausten takia työssäkäyvän kahden lapsen yksinhuoltajaperheen tulot leikkaantuvat jopa 300 euroa kuukaudessa.

”Te aiheutatte lapsiköyhyyttä ja kasvatatte tuloeroja. Se on julmaa”, Kalliorinne totesi valtiovarainministeri Riikka Purralle ja kysyi, löytyisikö parempia leikkauskohteita ja vastasi: Kyllä löytyisi.

Pääministeri Petteri Orpolle Kalliorinne suuntasi viestin, että työttömyysturvan suojaosan lopettaminen ei tee työntekoa kannattavaksi vaan leikkaukset pidentävät työttömyyttä.

Kalliorinne kertoi puheen päätteeksi hänkin haluavan vahvan ja välittävän Suomen.

”Siksi vaadin hallitukselta: Ei julmia leikkauksia.”

PAMin järjestöjohtaja Risto Kalliorinne kysyi Eduskuntatalolla, olisiko parempia leikkauskohteita? Kuva: Jukka RapoTeksti: Minna Räsänen ja Hildur Boldt

Kuvat: Jukka Rapo

Lue lisää hallituksen leikkauksista ja miten voit vaikuttaa: www.pam.fi/PainavaSyy

Haku