Hyppää sisältöön
Uutiset

27.12.2023 08:00

Oikeusvoitto: PAMin jäsenelle yli 18 000 euroa korvauksia ja puuttuvia palkkoja

PAMin jäsen työskenteli lemmikkieläinliikkeessä, mutta työnantaja jätti maksamatta ison osan työntekijän palkoista ja antoi sitten yllättäen potkut. PAMin jäsenenä työntekijä sai apua ja lopulta oikeutta.

Kuva: Shutterstock

PAMin lakimies Henri Vähtäri kertoo, että työntekijä oli ollut viisi 5 kuukautta töissä lemmikkieläinliikkeessä. Sinä aikana merkittävä osa palkasta oli jäänyt saamatta ja sitten työnantaja ilmoitti erään työpäivän päätteeksi, ettei seuraavana päivänä tarvitse sitten enää tulla töihin. Tämän jälkeen työntekijälle ei tarjottu yhtään työvuoroa.

PAMista apua

Työntekijä otti yhteyttä PAMiin, ja kun muu ei auttanut, asia vietiin käräjäoikeuteen. Työnantajalta vaadittiin puuttuvia palkkoja sekä korvausta työsuhteen perusteettomasta päättämisestä.

­-Työsuhteen päättämisen osalta katsoimme, että työnantajan ilmoitusta olla tarjoamatta enää yhtään työvuoroa, on tosiasiassa pidettävä työsuhteen purkuna, kertoo Vähtäri. Purkamiseen on oltava erittäin painava syy, eikä tässä tapauksessa ollut mitään syytä.

Selkeä tuomio

Käräjäoikeus antoi asiassa yksipuolisen tuomion, koska työnantaja ei antanut asiassa ollenkaan vastausta.

Tuomion mukaan työnantajan pitää maksaa työntekijälle palkkasaatavia työsuhteen ajalta 6575 euroa sekä korvausta työsuhteen perusteettomasta päättämisestä 6 kuukauden palkkaa vastaavan summa 11520 €. Lisäksi työnantaja tuomittiin maksamaan PAMin oikeudenkäyntikulut 3030 €.

Lue myös:

PAMin työsuhdeneuvonta ja oikeusapu

Työpaikan riidasta voi seurata iso lasku – ”Koskaan ei voi tietää, mitä työelämässä voi tulla vastaan”

Ongelmia työsuhteessa?

Tuliko vastaan tiukka tilanne työpaikalla?
Ei hätää – me PAMissa olemme tukenasi.

Avainsanat:

jäsenyys palkka työsuhde

Haku