Hyppää sisältöön
Artikkelit

13.04.2023 15:30

PAMin liittokokouksessa asetellaan tulevaisuuden askelmerkit − yhdessä jäsenistön kanssa

Liittokokous linjaa tavoiteohjelmallaan PAMin seuraavia vuosia. Jäsenistöä toivotaan rohkeasti ehdolle liittokokousvaaleihin.

PAMin liittokokous järjestetään lokakuussa 2023. Kokousedustajat valitaan vaaleissa, joihin ilmoittautuminen on auki 15.5. saakka.

Neljän vuoden välein järjestettävässä kokouksessa määritellään liiton tavoitteet ja hyväksytään toimintaohjelma. Lisäksi valitaan liiton puheenjohtaja, hallituksen puheenjohtajan henkilökohtainen varajäsen, hallitus ja valtuusto. Kyseessä on siis iso ja tärkeä kokous, jonka järjestäminen vaatii yhteisiä ponnisteluja.

Miltä matka kohti liittokokousta näyttää?

Tätä kysyimme: 1. Kuka olet? 2. Mikä on roolisi liittokokoukseen valmistautumisessa? 3. Mikä merkitys liittokokouksella mielestäsi on?

 

Jaana Manninen, järjestöasiantuntija

1. Työskentelen järjestöasiantuntijana PAMissa. Toimin liittokokousvaaleissa vaalityö­ryhmän sihteerinä. Huolehdimme vaalien käytännön järjestelyistä. Nyt keväällä olemme työstäneet ohjeistusta, aikatauluja ja hioneet sähköistä vaalipalvelua.

2. Liittokokousvaalien toteuttaminen on yhteistyötä PAMin henkilöstön ja jäsenistön kesken. Tavoitteenamme on saada jäsenet innostumaan vaaleista – lähtemään itse ehdolle sekä äänestämään aktiivisesti. Vaaleissa valitaan edustajat lokakuun liittokokoukseen!

3. Liittokokouksella on suuri merkitys liiton toimintaan ja jäsenistöön. Tavoiteohjelman kautta linjataan, miten liittoa ja palvelualoja viedään eteenpäin. Ja lisäksi siellä tehdään tärkeitä henkilövalintoja, kuten liiton puheenjohtaja ja hallinto.

 

Antti Veirto, tutkimuspäällikkö

1. Työskentelen PAMissa tutkimuspäällikkönä. Tutkimusta tehdään itsenäisesti mutta myös yhteistyössä eri tahojen kanssa. Tutkimuksista ja tilastoista saadaan taustatietoa ja vipuvartta muun muassa työehtosopimusneuvotteluihin.

2. Olen mukana liittokokouksen tavoiteohjelman valmistelussa. Olemme keränneet sekä jäseniltä että henkilöstöltä näkemyksiä palvelualojen työn kehityssuunnista. Vaikuttamaan ovat  päässeet kaikki halukkaat. Parhaillaan työstämme analyysia liiton toimintaympäristön muutoksista. Näiden pohjalta rakennetaan liiton tavoiteohjelmaa, joka on kesän jälkeen jäsenten kommentoitavana. 

3. Lokakuun liittokokouksessa hyväksytään lopullinen tavoiteohjelma, joka antaa PAMille suuntaviivat seuraaville neljälle vuodelle. Liittokokousedustajien puheenvuorot, ajatustenvaihto ja tietysti siellä tehtävät päätökset jäävät elämään ja kirjoittavat PAMin historiaa.

 

Pipsa Valtonen, pääluottamusmies

1. Toimin Espresso Housen valtakunnal­lisena pääluottamusmiehenä. Kuulun myös matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palvelualojen sopimusalatoimikuntaan ja toimin oman seutuni ammattiosaston sihteerinä.

2. Olen ehdolla liittokokousedustajaksi liittokokousvaaleissa. Haluan vaikuttaa nuoriin, heidän aktiivisuuteensa sekä laajemmin liiton toiminnan linjoihin seuraaviksi vuosiksi.

3. Liittokokous merkitsee minulle uusia oppeja ja tuttavuuksia sekä etuoikeutta päästä vaikuttamaan asioihin. Toivoisin, että mahdollisimman moni nuori lähtisi ehdolle liittokokoukseen. Aktiivisuus kannattaa!

 

Lue lisää ja lähde ehdolle liittokokousvaaleihin >

 

Haku