Hyppää sisältöön
Uutiset

22.03.2024 11:41

S-ryhmän luottamushenkilöt: yhteiskuntaamme tulee rakentaa sopien, ei repien

S-ryhmän 83 luottamushenkilöä vetoavat työnantajaansa, jotta yhtiön johto vastuullisena työnantajana vaatisi Orpon-Purran hallitusta aidosti neuvottelemaan työntekijäosapuolen kanssa.

”Toivomme, että Suomen hallitus ottaisi vastuuta ja palaisi neuvottelemaan työmarkkinauudistuksista työntekijäosapuolten kesken. Yhteiskuntamme on ollut vahvimmillaan silloin, kun vaikeistakin asioista on neuvoteltu avoimesti ja luottamuksen ilmapiirissä”, vetoomuksessa mainitaan.

– Työntekijät ovat hämillään ja suruissaan näistä hallituksen toimista, yksi vetoomuksen allekirjoittajista, Osuuskauppa Varubodenin pääluottamusmies Laura Hyppölä harmittelee.
– Ei nämä hallituksen työelämän muutokset saa meidän porukalta mitään ymmärrystä eikä hyväksyntää. Meillä esim. kaupan alalla koko ajan yritetään tapella suurempia tuntisopimuksia työntekijöille, mutta surullinen fakta on se, että ei niitä kokoaikatöitä vaan tunnu löytyvän, Hyppölä jatkaa.

– Hallitus kovasti huutaa sen paikallisen sopimuksen perään, mutta jos tämä on nyt hallituksen tyyli paikalliseen sopimiseen niin me emme sitä hyväksy”, toteaa Hyppölä.

S-ryhmän luottamushenkilöiden vetoomus kokonaisuudessaan

Me, Ässäläiset luottamushenkilöt, olemme ylpeitä kaupan, varaston- sekä ravintola- ja matkailualan ammattilaisia ja haluamme työnantajamme menestyvän, koska siten me ja työyhteisömme jäsenet menestymme myös itse. Me kannatamme reilua peliä ja molemminpuolista kunnioitusta työntekijöiden ja työnantajan kesken. Uskomme Suomen pärjäävän siten, että työehdoista sovitaan yhdessä, ei riidellen, sanellen tai luottamusta repien.

Mielestämme yhteiskuntamme päättäjien sekä työnantajien tulee kunnioittaa perusoikeuksia, kuten järjestäytymis- ja neuvotteluoikeutta sekä noudattaa Suomen lainsäädäntöä ja yleissitovaa työehtosopimusta. Ymmärrämme, että työpaikalla voi olla välillä erimielisyyksiä. Erimielisyydet on kuitenkin pystyttävä sopimaan rakentavassa yhteistyössä työntekijöiden ja työnantajan välillä. Ei repien, ei sanellen! Toivomme, että Suomen hallitus ottaisi vastuuta ja palaisi neuvottelemaan työmarkkinauudistuksista työntekijäosapuolten kesken. Massiiviset työtaistelutoimet eivät vie Suomea menestyksen tielle. Vaikeissakin olosuhteissa yhteiskuntamme on ollut vahvimmillaan silloin, kun vaikeistakin asioista on neuvoteltu avoimesti ja luottamuksen ilmapiirissä.

Me Ässäläiset luottamushenkilöt olemme jatkossakin valmiita puolustamaan työntekijöiden oikeuksia yhteiskunnassamme. Toivomme ja vetoamme kuitenkin työrauhaan ja siihen, että palaamme sopimisen tielle, pois repimisen tieltä!

Jotta työntekijöiden yhdenvertainen ja reilu kohtelu toteutuu käytännössä, esitämme seuraavaa:

Edellä mainittuihin seikkoihin vedoten me, Ässäläiset luottamushenkilöt, esitämme, että työnantajamme vetoaa suoralla yhteydenotolla työ- ja elinkeinoministeriöön. Yhteydenotolta toivomme viestiä ja vetoomusta maamme hallitukseen, että hallitus palaisi aidosti sopimisen tielle. Viestin pitää olla selvä, yhteiskuntaamme tulee rakentaa sopien, ei repien.

Haku