Hyppää sisältöön
Uutiset

20.10.2023 12:26

SASK:n Solidaarisuuspäivät järjestetään jälleen helmikuussa 2024

Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASKin suurtapahtuma eli Solidaarisuuspäivät järjestetään muutaman vuoden tauon jälkeen helmikuun 2024 alussa Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Tapahtumassa pääsee tutustumaan työntekijöiden kansainvälisten oikeuksien edistämiseen ja SASKin työhön kansainvälisten vierailijoiden kanssa.

Solidaarisuuspäivät järjestettiin viimeksi vuonna 2020, joten nyt on mahdollisuus päästä nauttimaan kansainvälisestä tunnelmasta, mielenkiintoisesta ohjelmasta ja yhdessäolosta monen vuoden tauon jälkeen. Tämän vuoden teema on yhtenevä SASKin käynnissä olevan kampanjan kanssa, Ilman liittoa ei ole oikeuksia. Solidaarisuuspäivillä käsitellään työntekijöiden oikeuksia ja niihin liittyviä haasteita ja ratkaisuja maailmassa.

Helmikuun 2024 3.-4. päivä järjestettävään tapahtumaan odotetaan paria sataa osallistujaa. Tapahtumassa kuullaan muun muassa kansainvälisen työjärjestö ILO:n apulaispääsihteeri Mia Sepon keynote-puheenvuoro. Kansainvälisiä puhujavieraita on tulossa Zimbabwen muusikkojen liitosta, Filippiineiltä opettajien ammattijärjestöstä, Myanmarista teollisuusalojen liitosta, sekä kansainvälisistä ammattiliittojen maailmanjärjestöistä. Viikonlopun juontaan Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmista tuttu Rosa Kettumäki.

Lauantaina 3.2. järjestetään osallistujille myös iltatilaisuus missä pääsee tapaamaan ja verkostoitumaan muiden kävijöiden kanssa. Samalla pääsee nauttimaan Suomessa harvinaisen zimbabwelaisen kokoonpanon musiikkiesityksestä. Tarkempi ohjelma ja loput vieraat julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

PAMilla oma kiintiö tapahtumaan – osallistuminen maksutonta

PAMilla on oma kiintiö Solidaarisuuspäiville. PAMin jäsenelle osallistuminen ei maksa mitään, ja PAM maksaa myös matkat ja pitkämatkalaisille majoituksen. Lisäksi pamilaisille on oma iltapäivä jo 2.2. perjantaina kello 15-19 sekä illallinen. PAMin kiintiö tapahtumaan on 80 henkilöä. Matkakulut korvataan PAMin matkustusohjesäännön mukaisesti.

Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK on työelämän ihmisoikeusjärjestö, jonka toiminta perustuu ajatukseen, että kestävin tapa poistaa maailman köyhyys ja eriarvoisuus on ihmisarvoinen työ. Jokaisella tulee olla oikeus turvallisiin ja inhimillisiin työoloihin. PAM tukee SASKin tekemää tärkeää työtä ja on SASKin jäsenjärjestö.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on auki 27.11. asti tai kunnes PAMin kiintiö tulee täyteen.

Haku