Hyppää sisältöön
Artikkelit

21.03.2022 16:04

Sopimusalatoimikunnilla on tärkeä merkitys työelämän kehittämisessä

Alkon sopimusalatoimikunnassa tiedetään, mitkä asiat ovat tärkeitä ja mitkä hankalia niin työntekijöiden kuin työnantajankin kannalta.

Jukka Höttösen mielestä on tärkeää olla mukana vaikuttamassa muutokseen. Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

Olen Jukka Höttönen.

Asun Jyväskylässä.

Pamilainen olen ollut vuodesta 2010 lähtien.

Työskentelen Alkossa. Päätoimisena pääluottamusmiehenä olen toiminut kohta 17 vuotta ja Alkon sopimusalatoimikunnassa yli 11 vuotta.

Parasta työssäni on kehittää työehtoja ja uudistaa työelämää. Työ ja työelämä muuttuu, joten on tärkeää olla vaikuttamassa muutokseen.

Alkossa sopimusalatoimikunta koostuu Alkon Liikeväki ALV ry:n neuvotteluryhmästä, joten se on oleellinen osa neuvotteluja. Sillä on laaja ymmärrys yrityksestä ja toimintaympäristöstä ja suora yhteys jäseniin. Yritystasoinen työehtosopimus vaatii henkilöstön edustajilta toimivia ja suoria suhteita yrityksen johtoon. Tässä olemmekin onnistuneet hyvin ja tämä heijastuu myös sopimusalatoimikunnan työhön. Tiedämme mitkä asiat ovat työnantajalle tärkeitä ja mitkä hankalia. Näin voimme rakentaa tes-neuvotteluihin tasapainoisen tavoiteasetannan. Koska Alkon työehtosopimus on ALV:n ja Paltan välinen, pidän erittäin tärkeänä, että voimme keskustella sopimusalatoimikunnassa, miten Palta toimii muissa pöydissä, eli jaamme tietoja.

Vapaa-aikaa ei kovin paljon ole, koska työpäivät venyvät, ja sekin vähä menee remppahommiin ja lukemiseen.

 

Haku