Hyppää sisältöön
Uutiset

08.04.2022 12:50

Työnantajalle tuomio työsuhteen perusteettomasta päättämisestä

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi työnantajan maksamaan korvauksia entiselle työntekijälleen työsuhteen perusteettomasta päättämisestä. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Työnantaja ei tapauksessa esittänyt perusteita työsopimuksen päättämiselle.

Tapaus sai alkunsa työnantajan edustajan ja työntekijän välisen seurustelusuhteen päättymisestä. Seurustelusuhde oli päättynyt työnantajan lievästi pahoinpideltyä työntekijää.

Tämän jälkeen tarjoilijana työskennelleen työntekijän työsuhde oli purettu.

Reilun vuoden verran kestäneen työsuhteen päättämisen perusteena työnantaja oli vedonnut epäluottamukseen.

Työnantajalla ei ollut perusteita työsopimuksen päättämiseen

Työntekijä ei saanut työsuhteensa aikana yhtään kirjallista varoitusta, eikä häntä myöskään kuultu työsopimuksen päättämisen perusteista. Irtisanomisilmoituksen sanamuodosta huolimatta työnantaja oli tosiasiallisesti purkanut työsuhteen päättyväksi heti.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus katsoi, ettei työsuhteen päättämiseen ei ole ollut perustetta.

Työnantaja velvoitettiin kantajan vaatimusten mukaisesti suorittamana kantajalle työsuhteen perusteettomasta päättämisestä neljän kuukauden palkkaa vastaava korvaus.

Lisäksi työantaja velvoitettiin suorittamaan kantajalle yhdenvertaisuuslain mukaista hyvitystä, irtisanomisajan palkkaa ja lomakorvausta sekä odotusajan palkkaa.

Työnantaja velvoitettiin suorittamaan Työllisyysrahastolle vähennystä ja kantajan oikeudenkäyntikulut.

Koska irtisanomiseen liittyi työntekijää loukkaavia piirteitä, käräjäoikeus hyväksyi perustelut sille, että korvauksesta puolet on hyvitystä aineettomasta vahingosta.

Avainsanat:

jäsenyys

Haku