Hyppää sisältöön
Uutiset

05.10.2022 13:18

Työttömänkin kannattaa kuulua ammattiliittoon

Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys ry tarjoaa monipuolista toimintaa ja palveluja työttömille. Tatsin toiminnanjohtaja Peppi Tervo-Hiltula kannustaa PAMin jäseniä hyödyntämään yhdistyksen palveluja.

Tatsi ry:n toiminnanjohtaja Peppi Tervo-Hiltula näkee hankkeet yhtenä tärkeänä osana yhdistyksen toimintaa.

Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys ry, eli lyhyemmin Tatsi, on valtakunnallinen työttömien edunvalvonta- ja palvelujärjestö. Tatsi järjestää muun muassa tukitoimintaa ja koulutusta työttömille, tuottaa tietoa työttömyydestä sekä rakentaa uusia toimintamalleja työttömien tukemiseksi. Tänä vuonna yhdistys viettää 25-vuotisjuhlavuottaan, jota juhlistetaan 9. joulukuuta kaikille avoimella seminaarilla.

”Tatsin jäsenjärjestöjä ovat 13 ammattiliittoa, joihin myös PAM kuuluu. Meille tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat liittojen luottamushenkilöt. Usein juuri he kohtaavat tehtävässään ihmisiä, jotka ovat vaarassa jäädä työttömäksi. Luottamushenkilöiden kautta löydämme hyvin toinen toisemme työttömäksi jäävien tai työttömyysuhan alla olevien kanssa”, kertoo Tatsin toiminnanjohtaja Peppi Tervo-Hiltula.

Tervo-Hiltulan mukaan hankkeet ovat yksi osa Tatsin toimintaa. Tällä hetkellä yhdistyksellä on käynnissä kaksi hanketta. Korttelikeittiö kokoaa Porvoossa työttömät laittamaan ruokaa ja syömään yhdessä. Toinen ajankohtainen hanke on toipuvien päihderiippuvaisten kohtaamispaikka Homebase Lahdessa.

”Molempien hankkeiden tavoitteena on tukea työelämän ulkopuolella olevia matalalla kynnyksellä ja tarjota yhteisöllisyyttä”, Tervo Hiltula-Taustoittaa Tatsin ajankohtaisten hankkeiden tavoitteita. Elokuussa Tatsi lanseerasi myös Työttömien ensiapupaketin, joka on suunnattu niin työttömyysuhan alla oleville kuin lomautetuille ja työttömäksi jääneillekin. Ensiapupaketti on luettavissa ilmaiseksi verkossa.

Tatsin toimintaan ovat kaikki tervetulleita mukaan

Vaikka Tatsin toiminta on suunnattu ammattiliittojen työttömille jäsenille, ovat yhdistyksen toimintaan ja tapahtumiin tervetulleita kaikki. Tervo-Hiltula korostaa, että arkea Tatsin toiminnassa on työttömien auttaminen työnhaussa ja tukeminen työllistymisessä sekä työelämävalmiuksien vahvistamisessa. Tapahtumissa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita, jotta kaikkien osallistuminen olisi mahdollista.

Tervo-Hiltula pitää erittäin tärkeänä, että ammattiliittojen jäsenet eivät eroaisi liitosta työttömyyden osuessa kohdalle. Kun työtön työllistyy uudestaan, ja liiton sekä työttömyyskassan jäsenyys on jo voimassa, työssäoloehdon kertyminen uudestaan alkaa heti.

”Monilla liitoilla, kuten PAMilla, on myös työttömille suunnattuja urapalveluita, joihin kannustan tutustumaan. Kun jäsenyys on voimassa työsuhteiden välilläkin, tieto oman liiton mahdollisuuksista ja eduista, sekä muiden toimijoiden kuten Tatsin tarjonnasta ja koulutuksista, saavuttaa jäsenviestinnän kautta”, Tervo-Hiltula painottaa.

Avainsanat:

jäsenyys työttömyys

Haku