Hyppää sisältöön

PAMista eroaminen

Elämänmuutos ei ole syy erota liitosta – ilmoita palkattomasta vapaasta! 

Sinun ei tarvitse erota liitosta, jos elämäntilanteesi muuttuu. Olet oikeutettu jäsenmaksuvapautukseen niin pitkään, kun palkkatulosi on keskeytynyt.

Sinun ei tarvitse erota liitosta, jos lähdet esimerkiksi opiskelemaan päätoimisesti, jäät perhevapaalle, aloitat varusmiespalveluksen tai saat Kelan sairaus- tai työttömyyspäivärahaa. Sen sijaan olet oikeutettu jäsenmaksuvapautukseen niin kauaksi aikaa, kun palkkatulosi on keskeytynyt. Palkattoman jakson aikana jäsenyytesi säilyy. Alat maksaa jäsenmaksua vasta, kun palaat työelämään. 

Lue lisää jäsenmaksuvapautukseen oikeuttavista elämänmuutoksista.

Sinun tarvitsee vain ilmoittaa PAMiin, jos et saa palkkaa tai työttömyyskassan maksamaa etuutta. Helpoin tapa tehdä ilmoitus maksuvapaista kuukausista on kirjautua verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella PAMin asiointipalveluun. Muista myös ilmoittaa PAMiin, kun palaat työelämään, jotta jäsenmaksusi käynnistyy uudelleen ja jäsenyytesi pysyy kunnossa. 

Jos olet tyytymätön saamaasi palveluun – anna palautetta eron sijaan 

Jos olet tyytymätön liitosta saamaasi palveluun, toivomme, että eroamisen sijaan annat palautetta PAMin asiointipalvelussa. Teemme parhaamme kehittääksemme palveluitamme ja toimintaamme, ja jäsenten suora palaute on meille arvokasta.  

Jokainen jäsen on meille tärkeä ja yhdessä voimme vaikuttaa sekä parantaa yhteisiä asioitamme palvelualoilla! 

Jos kuitenkin haluat erota liitosta, tee eroilmoitus 

Jos kuitenkin haluat erota liitosta, ilmoita erostasi asiointipalvelussa

Jos työnantajasi on perinyt jäsenmaksun palkastasi, pyydä työpaikkasi palkanlaskentaa lopettamaan perintä PAMiin ilmoittamastasi eropäivästä lähtien. Muista myös tarkistaa seuraavasta palkkalaskelmastasi, että ay-jäsenmaksua ei ole veloitettu. 

Jäsen katsotaan eronneeksi siitä päivästä lähtien, jonka hän on itse ilmoittanut eropäiväksi. Eropäivä ei kuitenkaan voi olla menneisyydessä, eli jo maksettuja jäsenmaksuja ei palauteta. Jos jäsenmaksuja ei ole suoritettu eroamisajankohtaan saakka, katsotaan jäsenyyden päättyvän siihen ajankohtaan, johon jäsenmaksut on suoritettu. 

Muista, että olet aina tervetullut takaisin PAMin jäseneksi, oli erosi syy mikä tahansa! 

Haku