Muokattu: 11.07.2019 - 09:40

Avainsanat: Hiusala, Työehtosopimus, Edunvalvonta, Työehdot, Palkkataulukko

Hiusalan työehtosopimus

Työtuomioistuimen kesäkuussa tekemien ratkaisujen perusteella hiusalan työehtosopimuksen voimassaolo ja yleissitovuus ovat päättyneet 31.10.2018, jolloin työnantajien Suomen Hiusyrittäjät irtisanoi sopimuksen.

Hiusalan työehtosopimus 1.5.2017–31.3.2021

Palkat 1.11.2017–31.10.2018

Vaikka työehtosopimuksen voimassaolo päättyikin, palkka- ja sen määräytymisen perusteet säilyvät nykyisessä työsuhteessa ennallaan. Työnantaja ei voi esimerkiksi siirtää työntekijää sovitusta palkkausjärjestelmästä toiseen, esimerkiksi kuukausipalkasta provisiopalkkaukseen. Työnantajan tulee myös noudattaa sovittua työaikaa.

Työehtosopimuksen yleisen jälkivaikutuksen nojalla myös työsuhteen perusteella suoritettavat muut taloudelliset etuudet säilyvät. Näillä tarkoitetaan esimerkiksi työaikaa ja palkallista vapaa-aikaa. PAMin näkemyksen mukaan oikeus myös lomarahaan säilyy.

Hiusalan työehtosopimuksessa on määrätty Suomen Hiusyrittäjät ry:n jäsenliikkeiden palveluksessa olevien parturien, kampaajien sekä parturi-kampaajien työ- ja palkkaehdot. Työehtosopimuksesta löytyvät myös oppilaiden työehdot sekä 3. vuoden oppilaiden työ- ja palkkaehdot.

Tietoa päättymisen taustoista löydät täältä.

Uudessa tilanteessa on erityisen tärkeää olla PAMin jäsen. PAMin jäsenenä on oikeutettu kaikkiin liiton jäsenpalveluihin, kuten työsuhdeneuvontaan ja oikeudelliseen apuun.

Jäsenille tiedotetaan ajankohtaisesta tilanteesta myös uutiskirjeellä. Ovatko jäsen- ja yhteystiedot ajan tasalla? Asian sen voi tarkistaa täältä

Jäsen: tilaa työehtosopimus täältä

Ammattiosasto: tilaa työehtosopimus täältä

Neuvotteluosapuolet

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry ja Suomen Hiusyrittäjät ry

Uusimmat

Suosituimmat