Muokattu: 09.05.2016 - 15:31

Avainsanat: Edunvalvonta, Kiinteistönhuolto, Palkka, Siivous, Koulutus, Palkkataulukko

Usein kysytyt kysymykset kiinteistöpalvelualalla

1. Koska loppupalkka pitää maksaa työsuhteen päättyessä?

Työehtosopimuksen mukaan loppupalkka on maksettava kuuden arkipäivän kuluessa työsuhteen päättymisestä, ellei toisin sovita.

Useiden kiinteistöpalvelualan yritysten tapana on jo työsopimuksella sopia, että loppupalkka maksetaan työsuhteen päättymisen jälkeisenä normaalina palkkapäivänä. Tarkista siis työsopimuksestasi oletko sopinut näin.

2. Mitä palkkaa minulle pitäisi maksaa?

Kiinteistöpalvelualan työntekijöiden palkka määräytyy työtehtävän vaativuuden mukaan. Tehtävien vaativuusarviointi tehdään yhdessä työnantajan ja luottamusmiehen kanssa. Vaativuutta arvioidaan tehtävän vaatiman osaamisen, vuorovaikutuksen, vastuun ja olosuhteiden perusteella. Vaativuusarvion antamien pisteiden perusteella määräytyy tehtävän vaativuusryhmä ja palkka. Työnantajan on esitettävä työntekijälle hänen työtehtäviensä vaativuusarvioinnit ja niiden mukaan muodostuva palkka. Ilman näitä tietoja ei ”oikeata” palkkaa voida määrittää.

Tehtäväkohtaisen palkan lisäksi työntekijälle maksetaan koulutuslisää. Koulutuslisän suuruus on perustutkinnosta 2 %, ammattitutkinnosta 3 % ja erikoisammattitutkinnosta 5 %. Koulutuslisä maksetaan vain ylimmästä suoritetusta tutkinnosta.

Uusimmat

Suosituimmat