Hyppää sisältöön
Artikkelit

26.05.2023 08:12

On sinun aikasi vaikuttaa! Lähde ehdolle liittokokousvaaleihin

Sadat pamilaiset tekevät ensi lokakuussa päätöksiä siitä, mitä PAM on ja mitä liitto tulevaisuudessa tekee. Haluatko sinä olla mukana vaikuttamassa liiton toimintaan? Jos vastasit kyllä, nyt on sinun hetkesi!

Ensi lokakuussa Jyväskylässä järjestetään PAMin liittokokous. Liittokokouksessa linjataan ja hyväksytään liiton tavoiteohjelma ja valitaan liiton puheenjohtaja, hallitus ja valtuusto seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

Liittokokouksessa pamilaisten jäsenten mielipiteet ja ääni tulevat esille liittokokousedustajien toiminnan ja kokouksessa tehtävien päätöksien myötä.  Ennen liittokokousta vuorossa on liittokokousvaalit. Vaaleissa liittokokousedustajaksi voi asettua kuka tahansa ehdokaskelpoisuuden täyttävä PAMin jäsen, eli jäsenmaksua maksava jäsen, jonka jäsenyys liitossa on alkanut viimeistään 31.3.2023 ja jäsenmaksut ovat kunnossa.

Kiinnostaako ehdokkuus? Lähde rohkeasti ehdolle!

Tällä hetkellä jo yli 700 pamilaista on ilmoittanut ehdokkaaksi ja kiinnostuksestaan toimia kokouksessa päätöksentekijänä.

Mukaan tähän mahtavaan ehdokasjoukkoon mahtuu ja pääsee vielä! Maanantaina 29.5. alkavat ammattiosastojen ehdokasasettelukokoukset. Ehdokasasettelukokouksessa jokainen ehdokaskelpoisuuden täyttävä jäsen voi vielä ilmoittautua mukaan vaaleihin. Iso osa kokouksista järjestetään seuraavan kahden viikon aikana.

2 helppoa tapaa lähteä ehdokkaaksi

1. Osallistu ehdokasasettelukokoukseen.
Tarkista oman ammattiosastosi kokouksen ajankohta täältä ja osallistu kokoukseen. Kerro kokouksessa, että haluat ehdokkaaksi.

2. Ilmoita kokoukselle halukkuudestasi ehdokkaaksi etukäteen.
Jos et pääse esimerkiksi työesteen vuoksi osallistumaan ammattiosastosi kokoukseen, ilmoita halukkuudestasi lomakkeella ja palauta se omaan aluetoimistoon tai ammattiosastoosi hyvissä ajoin ennen kokousta.  Lue ohjeet täältä.

Liittokokousvaalit järjestetään 28.8.-15.9.2023 – Ehdokkaan ei tarvitse olla yksin!

Ehdolle asetettujen vaaliehdokkaiden välillä käydään sähköinen vaali elo-syyskuussa. Vaaleissa ehdokkaita äänestävät PAMin äänioikeutetut jäsenet. Vaalien tuloksen perusteella valitaan 329 varsinaista kokousedustajaa kokoukseen.

Moni ehdokas on mukana vaaleissa ensimmäistä kertaa. PAMin järjestämispäällikkö Aki Rouhiainen vakuuttaa, ettei ketään ehdokasta jätetä yksin.

”Ehdolle lähtemistä ja vaalityötä ei tarvitse jännittää. Tärkeintä on kertoa olevansa ehdolla. PAM ja ammattiosastot tarjoavat jokaiselle ehdokkaalle tukea ja apua sekä vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin.”

Rouhiainen muistuttaa, että liittovaaleissa on ennen kaikkea kyse siitä, mitä esimerkiksi oman työpaikan jäsenet ajattelevat ja kuinka ehdokas voi viedä oman alan, työpaikan ja työkavereiden ajatuksiaan parhaiten eteenpäin ja kuuluvaksi liittokokoukseen.

”Ehdokastyötä ovat parhaimmillaan keskustelut omien työkavereiden kanssa. Kerrotaan, että vaalit ovat tulossa ja, että vaaleissa äänestämällä jokainen jäsen voi vaikuttaa PAMin toimintaan. Näitä keskusteluja ja vaalityötä voi tehdä yksin, kaverin kanssa tai vaikka isommalla porukalla”, Rouhiainen rohkaisee.

Haku