Hyppää sisältöön
Etusivu » Jäsenyys » Jäsenpalvelut ja -edut » Koulutukset » Koulutuksiin osallistuminen

Koulutuksiin osallistuminen

PAMin koulutukset ovat jäsenille ilmaisia. PAM maksaa järjestämiensä koulutusten opetuksen, kurssipäivien ohjelman mukaiset tarjoilut, matkakulut ja tarvittaessa majoituksen. Saat sähköpostiisi kurssikirjeen muutamaa viikkoa ennen koulutusta, sieltä löytyy kaikki kurssiin liittyvä tieto muun muassa aikataulu ja muita käytännön asioita.  

Muistathan aina ilmoittaa koulutuksen järjestäjälle tai koulutus@pam.fi, jos et pääse osallistumaan koulutukseen.

Koulutuksiin ilmoittautuminen  

PAMin koulutuksiin pääset ilmoittautumaan tapahtumakalenterin kautta.  

1) Valitse kurssi, jonne haluat ilmoittautua PAMin tapahtumakalenterista 
2) Paina ’Ilmoittaudu’ 
3) Kirjaudu sisään pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ja suorita ilmoittautuminen loppuun. 

Saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostilla vahvistuksen ilmoittautumisesta. Koulutukseen valituille lähetetään vielä erikseen muutamaa viikkoa ennen osallistujakirje, josta löydät tietoa muun muassa käytännön asioista ja koulutuksen ohjelman. Mikäli koulutus on täynnä ja et tule tällä kertaa valituksi kurssille, olemme sinuun yhteydessä ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.  

Matkat ja majoitus 

PAM maksaa matkat kurssipaikalle PAMin matkustusohjesäännön mukaan. Suosimme matkustamisessa julkisia kulkuvälineitä ja kimppakyytejä. Tarkemmat matkustusohjeet löydät kurssikutsusta. Alle kuuden euron matkakuluja ei korvata.  

PAM maksaa pitkämatkalaisille majoituksen kurssin aikana. Majoitustarve kysytään ilmoittumisen yhteydessä. PAM hoitaa majoitusvarauksen. Majoitus on kahden hengen huoneissa.  

Yhden hengen huoneen PAM maksaa vain terveydellisestä syystä. Lääkärin kirjoittama suositus 1hh majoitustarpeesta tulee toimittaa viimeistään 2 viikkoa ennen koulutuksen alkua osoitteeseen koulutus@pam.fi. Yhden hengen huone on myös mahdollista saada omakustanteisesti, maksamalla huonehintojen (2hh ja 1hh) välisen erotuksen, jos hotellissa on tilaa. 

Opintopisteitä PAMin koulutuksista 

PAMin jäsenenä sinun on mahdollista saada opintopisteitä tietyistä kursseista. Opintopisteytetyn koulutuksen avulla tehdään osaaminen näkyväksi. Lisäksi se helpottaa opintojen hyväksi lukemista myöhemmissä opinnoissa. PAM kirjaa yhteistyössä TSL opintokeskuksen kanssa tietyt kurssit valtakunnalliseen Koski-opintorekisteriin.  

Mahdollisen tapaturman sattuessa  

Kaikki PAMin kurssilaiset on vakuutettu vakuutusyhtiö TURVAssa. Ilmoita kurssin vetäjälle välittömästi tapaturman satuttua.  

Usein kysyttyjä kysymyksiä koulutuksista

Saat vahvistuksen osallistumisesta sähköpostilla muutamaa viikkoa ennen koulutusta tai kurssia. Kutsusta löydät kaikki kurssiin tai koulutukseen liittyvät tiedot, muun muassa aikataulun sekä muita käytännön asioita.  

Jos et pysty osallistumaan kurssille, ilmoita siitä koulutuksen järjestäjälle tai osoitteeseen koulutus@pam.fi mahdollisimman pian. Peruuttamattomasta poissaolosta joudumme laskuttamaan sinulta osan kurssikuluista. 

Luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen koulutukset

Koulutus on tarkoitettu kaikille luottamusmiehille, varaluottamusmiehille, työsuojeluvaltuutetuille, varavaltuutetuille sekä työsuojeluasiamiehille. 

Luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen kurssien osallistujavalinta tehdään ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen, noin viisi viikkoa ennen kurssia. Joskus kursseille on enemmän hakijoita, kuin sinne voidaan ottaa osallistujia. Jos kurssi on täynnä ja et mahdu mukaan, olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.   

Työnantaja voi perustellusta syystä siirtää opintovapaan. Siirron voi kuitenkin pääasiassa tehdä vain kerran. Katso lisää oman alasi työehtosopimuksesta ja koulutussopimuksesta. 

Monet luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen kurssit ovat palkallisia eli työnantajatuen piirissä. Tällöin työnantaja maksaa sinulle palkan normaaliin tapaan.

Katso työnantajatuetut kurssit tästä 

Mikäli työnantaja ei myönnä opintovapaata palkallisena eli ei maksa palkkaa kurssin ajalta, voit hakea mahdollista ansionmenetystä PAMilta. PAM maksaa ansionmenetystä nettoansiosi mukaan kurssipäivärahan ja -stipendin muodossa. Ansionmenetyksen suuruus on vuonna 2023 enintään 83,05 euroa/kurssipäivä. 

Kurssin jälkeen sinun pitää täyttää kurssilaisen nettoansionmenetystodistus (pdf) ja liittää se matkalaskuun. Tarkemmat ohjeet löydät kurssikutsusta.  

Varaathan kurssin ainoastaan kouluttautumiseen etkä sovi palavereja tai muita menoja kurssiohjelmaan merkitylle ajalle. 

Kurssivuorokausilta ei makseta päivärahoja. Pitkämatkalaiselle saattaa syntyä oikeus matkapäivärahaan, jos kurssille lähtö on jo kurssia edeltävänä päivänä. Tarkempi tieto löytyy kurssikutsun mukana tulleista matkustusohjeista.  

Jos et pysty osallistumaan kurssille, ilmoita siitä koulutusassistentille mahdollisimman pian koulutus@pam.fi. Peruuttamattomasta poissaolosta joudumme laskuttamaan sinulta osan kurssikuluista. 

Haku