Tilauskoulutus ammattiosastoille

Ammattiosastot voivat tilata koulutuksia PAMista. PAMin edunvalvonta-, työsuojelu - ja työhyvinvointiosaamista voi hyödyntää ammattiosastojen koulutuksissa. 

Ammattiosasto koulutuksen järjestäjänä

Ammattiosastojen jäsenilleen tarjoamaa koulutusta tuetaan kurssituen muodossa. Kurssituen suuruuden ja tarkemmat ohjeet hakemiseen löydät aktiivien sivuilta osoitteesta: www.pam.fi.

Koulutusta johtokuntatyöskentelyyn

Järjestämme ammattiosastojen johtokuntien työn kehittämiskoulutusta. Koulutussuunnittelu tapahtuu yhdessä johtokunnan kanssa. Koulutuksen pääpaino on edunvalvontatyön ja jäsenhankintatyön kehittäminen sekä johtokunnan sisäisen työskentelyn hyvä laatu. Mikäli kiinnostuitte, olkaa yhteydessä PAMin aluetoimistoon.

Työhyvinvointikorttikoulutusta tilauksesta

PAMilla on useita työhyvinvointikorttikouluttajan pätevyyden omaavia kouluttajia. Työhyvinvointikortti on Työturvallisuuskeskus TTK:n hallinnoima koulutus, jonka tavoitteena on käynnistää kehittämisprosesseja työpaikalla ja lisätä yhteistyötä. Koulutus vahvistaa yhteistä käsitystä työhyvinvoinnista sekä jäsentää työpaikan rooleja ja vastuita työhyvinvoinnissa. Keskeisinä teemoina päivän mittaisessa koulutuksessa ovat työhyvinvoinnin näkökulmat, työhyvinvointi johtamisessa sekä työyhteisön toiminta, terveys ja työkyky. Koulutus on ammattiosastojen tilauksesta maksuton (TTK:n perimät materiaalikulut ja kouluttajan matka/-majoituskulut laskutetaan). Kysy lisää  koulutus(at)pam.fi.

Lisäksi tutustu tarjontaan:
Työväen Sivistysliitto TSL
- Kansan Sivistystyön Liitto KSL

 

Verkkokoulutusta ammattiosastoille

Ammattiosastojen kokouskoulutus

Ammattiosastojen kokouskoulutus -verkkokurssilla ammattiosaston kokoustoiminta tulee sinulle tutuksi. Opit myös, millainen on hyvä kokous, niin järjestäjän kuin osallistujankin näkökulmasta.

Koulutus on tarkoitettu PAMin ammattiosastojen johtokunnan jäsenille, mutta myös yleisesti ammattiosastojen toiminnasta kiinnostuneille pamilaisille. 

Voit opiskella kurssin perinteiseen tapaan itseksesi, mutta myös yhdessä esimerkiksi ammattiosastosi johtokunnan jäsenten kanssa. (Tällöin voitte kirjautua ensin kurssille itse ja tehdä sitten haluamallanne tavalla ryhmätyötä aineiston pohjalta.)

Perehdytys ammattiosastojen toimintaan

Perehdytys ammattiosastojen toimintaan -verkkokurssilla tutustut ammattiosaston perustehtävään ja hahmotat johtokunnan jäsenen tehtävänkuvaa. 

Saat vinkkiä aktiiviseen toimintaan ammattiosastossa, etenkin jos olet uusi tehtävässäsi. Tavoitteena on myös yhteisöllisen ja vastuullisen toimintatavan edistäminen johtokuntatyössä. 

Kurssi on tarkoitettu ensisijaiseti ammattiosastojen johtokunnan jäsenille. 

Voit opiskella kurssin perinteiseen tapaan itseksesi, mutta myös yhdessä esimerkiksi ammattiosastosi johtokunnan jäsenten kanssa. (Tällöin voitte kirjautua ensin kurssille itse ja tehdä sitten haluamallanne tavalla ryhmätyötä aineiston pohjalta.)
 

Verkkokoulutuksiin ilmoittaudutaan PAMin tapahtumakalenterista.  Ammattiosastojen verkkokoulutukset opiskellaan Vuolearning-oppimisympäristössä. Tarkemmat ohjeet suorittamiseen saat ilmoittautumisen yhteydessä.


Tehtäväkohtainen koulutus

PAM maksaa ammattiosaston tehtävissä toimiville tehtäväkohtaisen koulutuksen Kiljavan opiston yleisillä kursseilla. Tehtäväkohtaisen Kurssin osallistumaksu maksetaan, jos sinulla on ammattiosastossa järjestötehtävä.  Mahdollista ansionmenetystä korvataan kurssipäivärahan muodossa. Oma ammattiosastosi voi korvata loput mahdollisesta ansionmenetyksestä kurssistipendinä. Varmista asia ammattiosastostasi ennen kurssia. 

Paperiset hakemukset Kiljavan opiston yleisille kursseille

Kiljavan opiston yleisille kursseille ilmoittaudutaan aina PAMin kautta. Täytä kurssihakemus ja toimita se osoitteeseen (koulutus(at)pam.fi). 

Kurssien ajankohdat  ja kurssihakemuksen löydät Kiljavan opiston nettisivuilta. 

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä koulutus@pam.fi. 

Yhteystiedot

Katso tarkemmat yhteystiedot

Jäsenyys ja liittyminen 

030 100 600  klo 10-14 (ma, ke, pe)

Jäsenten työsuhdeasiat

030 100 620 ma-pe klo 10-14

Työttömyyskassa,
Unemployment benefit advice,
Arbetslöshetsskydd

020 690 211 ma-pe klo 10-14

PAMin toimistot
Helsinki-Uusimaa avoinna ma-ti ja to-pe klo 9-16. Muut toimistot maanantaisin. Muina aikoina ajanvarauksella.

Frågor om medlemskapet, anslutning och anställning på svenska

030 100 640 vardagar kl.  10-14

Membership services in English

030 100 630 from 10 am to 2 pm (Mon, Wed, Fri)

Employment advice in English

030 100 625  weekdays from 10 am to 2 pm 

Moniin kysymyksiin löydät vastauksia verkkosivuiltamme