Skip to content
Nyheter

25.10.2023 10:52

Annika Rönni-Sällinen omvaldes till PAM-ordförande och Risto Kalliorinne till styrelseordförandens personliga ersättare

Servicefacket PAM:s förbundskongress har enhälligt valt Annika Rönni-Sällinen till förbundsordförande och Risto Kalliorinne till styrelseordförandens personliga ersättare för perioden 2023-2027.

Annika Rönni-Sällinen, 47, har verkat som förbundsordförande sedan 2019. Hon har över tjugo års erfarenhet av olika uppgifter inom fackföreningsrörelsen, bland annat som PAM:s förhandlingschef och direktör vid avdelningen för anställningsvillkor på FFC. Hon är juris magister till utbildningen.

—Jag är mycket glad och stolt att jag får fortsätta jobba med detta fantastiska gäng. Jag upplever arbetet som ytterst betydelsefullt och vill med min insats främja att serviceanställda uppskattas mer i samhället.

PAM:s organisationsdirektör Risto Kalliorinne, 52, har verkat som styrelseordförandens personlig ersättare för PAM:s ordförande sedan hösten 2018. Han har tidigare jobbat bland annat som regionchef och var riksdagsledamot 2011–2015.

—Jag vill för min del bidra till att PAM blir ett ännu mer organisatoriskt aktivt fackförbund. På så sätt kan vi stärka serviceanställdas tillit till sitt eget fackförbunds mod och förmåga att förbättra anställningsvillkoren och arbetsförhållandena inom servicebranscherna, sade Kalliorinne.

Förbundskongressen väljer på eftermiddagen förbundets styrelse och fullmäktige. I förbundskongressen deltar 329 valda kongressdelegater.

Sök