Muokattu: 13.02.2018 - 13:57

Avainsanat: Jäsenyys

Liitosta eroaminen

Elämäntilanteiden muuttuessa sinun ei tarvitse erota liitosta – voit pyytää jäsenmaksuvapautusta

Sinun ei tarvitse erota liitosta, jos esimerkiksi lähdet opiskelemaan päätoimisesti, jäät perhevapaille, aloitat varusmiespalveluksen tai saat Kelan sairaus- tai työttömyyspäivärahaa. Sen sijaan olet oikeutettu jäsenmaksuvapautukseen niin kauaksi aikaa, kun palkkatulosi on keskeytynyt. Jäsenmaksuvapautuksen aikana jäsenyytesi säilyy mutta sinun ei tarvitse maksaa jäsenmaksuja kuin vasta palattuasi työelämään.

Sinun tarvitsee vain ilmoittaa liittoon, jos et saa palkkaa tai työttömyyskassan maksamaa etuutta. Helpoin tapa tehdä ilmoitus maksuvapaista kuukausista on kirjautua jäsennumerolla verkkopalvelun sähköiseen asiointiin. Muista myös ilmoittaa verkkopalvelun kautta paluusi työelämään, jotta jäsenmaksusi käynnistyvät uudelleen ja jäsenyytesi pysyy kunnossa.

Kun tilanteesi taas muuttuu ja menet palkkatyöhön ilmoita siitä liitolle kirjautumalla jäsennumerollasi sähköiseen jäsenpalveluun.

Jos olet tyytymätön saamaasi palveluun – anna palautetta eron sijaan

Jos syystä tai toisesta olet tyytymätön liitosta saamaasi palveluun, toivomme sinun eroamisen sijaan antavan palautetta saamastasi palvelusta. Teemme parhaamme kehittääksemme palveluitamme ja toimintaamme ja siksi jäsenten suora palaute on meille ensiarvoisen tärkeää. Jokainen jäsen on meille tärkeä ja yhdessä voimme vaikuttaa ja parantaa yhteisiä asioitamme palvelualoilla.

Jos kuitenkin haluat erota, tee näin:

Mikäli syystä tai toisesta haluat kuitenkin erota liitosta, sinun tulee tehdä eroilmoitus kirjallisesti PAMille.

Jos työnantajasi on perinyt jäsenmaksun palkastasi, pyydä työpaikkasi palkanlaskentaa lopettamaan perintä PAMiin ilmoittamastasieropäivästä lähtien. Muista myös tarkistaa seuraavasta palkkalaskelmastasi, että ay-jäsenmaksua ei ole veloitettu.

Jäsenen itse erotessa, katsotaan hänet eronneeksi siitä päivästä lukien, jonka hän
on itse ilmoittanut eropäiväksi tai eropäivän puuttuessa eroilmoituksen allekirjoitus-
tai saapumispäivästä. Eropäivä ei voi kuitenkaan olla takautuva, jolloin kyseeseen tulisi jäsenmaksujen palautuksia.

Muista, että olet aina tervetullut takaisin PAMin jäseneksi, oli erosi syy mikä tahansa!

Uusimmat

Suosituimmat