Hyppää sisältöön
Tiedotteet

20.06.2024 11:45

PAMin ja Woltin neuvotteluissa edistystä kevään aikana – neuvottelut jatkuvat elokuussa

Neuvotteluja on käyty aktiivisesti koko alkuvuoden. PAM ja Wolt ovat tavanneet eri kokoonpanoilla yhteensä jo parikymmentä kertaa.

PAM ja Wolt ovat käyneet alkuvuoden ajan sopimusneuvotteluita lähettien työn tekemisen pelisäännöistä ja viime aikoina myös itsensätyöllistävien lähettien palkkioista. Toteutuessaan kollektiivisopimukset olisivat ensimmäiset laatuaan alustatyötä tekeville läheteille Suomessa.

– Neuvotteluissa on käsitelty laajasti kaikkia lähettejä koskevia asioita. Haaste on suuri ja vielä on töitä jäljellä, kertoo ammattiosasto PAM Couriers Finlandin puheenjohtaja Papy Nkunda

PAMin sopimusasiantuntija Anu Kähkösen mukaan uudenlaisen sopimuksen neuvottelu ei ole yksinkertaista.

– Kyseessä on sekä PAMille että Woltille uusi asia. Siksi myös neuvotteluissa vaaditaan kärsivällisyyttä, Kähkönen sanoo.

Sopimuksien avulla tavoitellaan selkeitä ja yhteisesti ymmärrettyjä sääntöjä lähettien työskentelyyn. Lisäksi sopimuksilla pyritään luomaan selkeät rakenteet yrityksen ja lähettien väliseen vuoropuheluun ja erimielisyyksien ratkaisemiseen.

– Neuvotteluita on käyty useiden kuukausien ajan. Avoimia kysymyksiä on edelleen paljon, mutta näkemysten yhteensovittamisessa on tapahtunut edistymistä, jonka johdosta on mielekästä jatkaa neuvotteluita elokuussa, kommentoi Olli Koski, Woltin Pohjoismaiden yhteiskuntasuhteiden johtaja.

Palvelualojen ammattiliitto PAM ja teknologiayhtiö Wolt käynnistivät neuvottelut lähettien työn tekemisen pelisäännöistä joulukuussa 2023.

Avainsanat:

alustatalous

Haku