Hyppää sisältöön
Etusivu » PAM-Wolt neuvottelut

PAM-Wolt neuvottelut

PAM on aloittanut neuvottelut Woltin kanssa työehtosopimuksen solmimiseksi Woltin ruokaläheteille. Tavoitteemme on saada aikaan sopimus, joka turvaa oikeudenmukaiset työnteon ehdot kaikille läheteille. Tue meitä liittymällä PAMiin – yhdessä olemme vahvempia!

Ruokalähetit tarvitsevat työehtosopimuksen

Ruokaläheteillä on oikeus työelämän perusoikeuksiin. Vaatimus kollektiivisesta sopimuksesta, joka määrittelee Woltin läheteille vähimmäisehdot, on vastaus lähettien toimeentulon epävarmuuteen.  

Sopimus tarjoaisi läheteille:

Usein kysytyt kysymykset

Työehtosopimus on työntekijöitä edustavan ammattiliiton ja yrityksen tai työnantajaliiton välinen sopimus, jossa määritellään työnteon vähimmäisehdot, kuten korvaus, loma, vapaa-aika, työturvallisuus sekä sairasajan korvaus.

Myös itsenäisillä ammatinharjoittajilla on oikeus neuvotella kollektiivisesti sopimuksesta työolojensa parantamiseksi.

Tavoitteena on sopimus, joka takaa oikeudenmukaiset työsketelyn ehdot kaikille Woltin ruokaläheteille, työnteon muodosta riippumatta.

Jos et ole vielä jäsen, liity PAMiin! Mitä yhtenäisempiä lähetit ovat, sitä vahvempi äänemme on neuvottelupöydässä. Lue lisää PAMin jäsenyydestä täältä

Jos olet jo jäsen, levitä tietoa neuvotteluista ja PAM Couriers Finlandista.

Ei. Euroopan komissio on määritellyt, että myös yksinyrittäjillä on oikeus järjestäytyä ja neuvotella kollektiivisesti työskentelyn ehdoista.

Kyllä. PAM haluaa parantaa kaikkien lähettien asemaa ja varmistaa oikeudenmukaiset ehdot kaikille riippumatta siitä, onko henkilö työsuhteessa alustayrityksen kanssa vai itsenäinen ammatinharjoittaja. Haluamme, että läheteillä on valinnan mahdollisuus.

PAMin neuvottelutiimi koostuu kahdesta PAM Couriers Finlandin valitsemasta ruokalähetistä sekä PAMin asiantuntijaneuvottelijoista. PAMin tiimillä on siis tietoa työn realiteeteista, tuloista ja työoloista sekä juridista asiantuntemusta ja kokemusta yritysten kanssa neuvottelemisesta.

Jos PAMin ja Woltin neuvottelijat pääsevät sopimukseen, neuvottelutuloksen analysoi PAM Couriers Finlandin hallitus, joka antaa siitä suosituksensa PAMin hallitukselle.

Lopullisen päätöksen neuvottelutuloksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä tekee PAMin hallitus.

Julkaisemme uutisia neuvotteluista tällä verkkosivulla ja sosiaalisessa mediassa. Lähetämme tietoa myös sähköpostitse uutiskirjeissä Woltin lähetteinä työskenteleville PAMin jäsenille. Liity mukaan PAMiin

Pyrimme pitämään PAMin lähetit ajan tasalla neuvotteluprosessista. Emme kuitenkaan voi paljastaa keskusteluiden tai esitettyjen ehdotusten yksityiskohtia.

Syynä on se, että neuvotteluissa pyritään löytämään kompromissi, jonka molemmat osapuolet voivat hyväksyä. Se tarkoittaa rehellistä keskustelua ja vaihtoehtojen etsimistä, ja se vaatii luottamusta. Se ei ole mahdollista, jos neuvottelut käydään julkisesti.

Neuvotteluissa mistään ei ole sovittu ennen kuin kaikesta on sovittu, ja siksi emme voi sanoa mitään varmaa ennen kuin jokainen pöydällä oleva asia on ratkaistu tavalla tai toisella.

Haku