Hyppää sisältöön
Etusivu » Liittokokous

Liittokokous

Neljän vuoden välein järjestettävä liittokokous käyttää ylintä päättävää valtaa PAMissa. Liittokokouksessa määritellään PAMin tavoitteet ja hyväksytään toimintaohjelma. Kokouksessa valitaan myös liiton puheenjohtaja, hallituksen puheenjohtajan henkilökohtainen varajäsen, hallitus ja valtuusto.

Liittokokousedustajat valittu

Liittokokousvaaleissa valittiin 329 kokousedustajaa, heistä ensikertalaisia on 183.

Kaupan alan edustajia kokouksessa on lähes 60 % valituista. Matkailu- ja ravintola- ja vapaa-ajan palvelujen edustajia 20 %, kiinteistöpalveluiden ja turvallisuusalan edustajia 17 %. Edustajia on myös erityisalojen, kuten apteekki- ja järjestöalalta.

Liittokokoukseen valituista on naisia 67 %. Kokousedustajien keski-ikä on 46 vuotta. Nuorin valittu kokousedustaja on 22-vuotias ja vanhin 65-vuotias.

PAMin liittokokousvaalit järjestettiin 28.8.–15.9. sähköisenä vaalina. PAMin hallitus vahvisti vaalien tuloksen torstaina 21.9.2023.

Vaalien tulos vaalipiireittäin

Löydät valitut kokousedustajat, varaedustajat ja valitsematta jääneet ehdokkaat oman vaalipiirisi alta (pdf). Valitut kokousedustajat on merkitty harmaalla pohjalla.

01 Ahvenanmaa
02 Etelä-Karjala
03 Etelä-Pohjanmaa
04 Etelä-Savo
05 Häme
06 Kainuu
07 Keski-Pohjanmaa
08 Keski-Suomi
09 Kymenlaakso
10 Lappi
11 Pirkanmaa
12 Pohjanmaa
13 Pohjois-Karjala
14 Pohjois-Pohjanmaa
15 Pohjois-Savo
16 Päijät-Häme
17 Satakunta
18 Uusimaa
19 Valtakunnallinen
20 Varsinais-Suomi

Liittokokouksessa linjataan PAMin toimintaa ja tehdään henkilövalintoja

Seuraavat askeleet liittokokousvalmisteluissa tapahtuvat valittujen kokousedustajien parissa. He saavat koulutusta ja tietoa kokouskäytännöistä ja pääsevät tutustumaan kokousmateriaaleihin kuten esimerkiksi PAMin tavoiteohjelmaan, josta kokouksessa päätetään. Kokouksessa valitaan myös liiton puheenjohtaja, hallituksen puheenjohtajan henkilökohtainen varajäsen, hallitus ja valtuusto. Kokouksessa tehtävät päätökset tulevat vaikuttamaan keskeisesti liiton toimintaan.

Liittokokousvaalien aikataulu

Kevät 2023

Syksy 2023

Viimeisimmät uutiset

Mitä liittokokouksessa tapahtuu

Haku