Muokattu: 21.12.2018 - 10:21

Palkanmaksun keskeytyminen

Esimerkiksi tulipalo, poikkeuksellinen luonnontapahtuma tai muu asia, johon työnantaja tai työntekijä ei ole voinut vaikuttaa, voi estää työn tekemisen. Jos työnteko estyy tällaisesta työnantajasta tai työntekijästä riippumattomasta syystä, työantaja voi keskeyttää palkan maksun. Työntekijällä on kuitenkin oikeus saada palkkansa enintään 14 päivältä. 14 päivää lyhyempi palkanmaksu on mahdollista yleensä vain, kun työnteon keskeytyksen johtuu jonkun muun alan lakosta.

Jos työnteko on estynyt, työnantaja voi periaatteessa siirtää työntekijän muuhun kuin varsinaiseen työhönsä. Käytännössä tämä on harvinaista, sillä työnantajan on huolehdittava riittävästä perehdyttämisestä uuteen tehtävään ja työturvallisuudesta. Näin ollen ei ole työnantajankaan kannalta järkevää perehdyttää työntekijää toisiin tehtäviin, erityisesti jos työnteko keskeytyy vain lyhytaikaisesti.

Työnantajalla on myös oikeus lomauttaa työntekijän tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Se, ettei työtä pystytä tekemään, on tällainen syy. Lomautusilmoitus on kuitenkin annettava 14 päivää ennen sen toteuttamista.

Lomautuksen ajalta työntekijä voi saada ansiopäivärahaa. Lue asiasta lisää täältä.

Uusimmat

Suosituimmat