Hyppää sisältöön
Uutiset

24.04.2023 12:19

Pamilaisille erityisaloille kuuden prosentin palkankorotukset kahden vuoden aikana

Elokuvateattereissa, bingoissa, golfalalla ja Veikkauksessa työskenteleville sekä Suomen Kansallisteatterin ja Suomen kansallisoopperan tekniselle henkilökunnalle on saatu neuvoteltua kaksivuotiset sopimukset.

PAMin sopimusasiantuntija Markku Saikkonen on neuvotellut erityisalojen sopimuksia. Kuva: Eeva Anundi

Palkkoja korotetaan vuoden 2023 aikana 3,5 % ja seuraavana vuonna 2,5 %.

Bingoalan, elokuvateattereiden ja golf-alan sopimukset eivät sisällä kertaerää, mutta kertaerää vastaava palkkoja korottava kustannusvaikutus on huomioitu palkankorotusten ajankohtien aikaistamisilla. Niiden osalta palkankorotukset tulevat voimaan toukokuun palkoissa, golfalalla jo huhtikuun palkassa. Kansallisteatterin teknisen henkilökunnan ja Veikkauksen työntekijöiden saaman kertaerän vuoksi yleiskorotukset näkyvät niillä aloilla vasta kesäkuun palkkapussissa.

Kansallisoopperan ja -baletin palkkaratkaisu poikkeaa hiukan muista ratkaisuista, mutta on sekin pääpiirteissään yleisen linjan mukainen.

Palkkojen lisäksi ratkaisuihin sisältyi myös muutoksia teksteihin. Golf-alaa lukuun ottamatta 1.8.2022 voimaan tulleen perhevapaauudistuksen määräykset saatiin päivitetyksi kaikkiin hyväksyttyihin työehtosopimuksiin. Valmiiden tekstien sijaan golf-alalle perustettiin perhevapaatyöryhmä selvittämään perhevapaita koskevan määräyksen toimivuutta alan työehtosopimukseen.

Lue lisää PAMin nettisivuilta:

Bingoala

Elokuvateatterit

Golf

Suomen Kansallisooppera ja -baletti

Suomen Kansallisteatteri

Veikkaus

 

Haku