INHIMILLINEN YHTEISKUNTA - 09.06.2021 klo 15.00

80 tunnin työviikko?

PAMin sopimuspäällikkö Ismo Kokko huomauttaa, että noin 40 % palvelualojen työntekijöistä työskentelee osa-aikaisena ja toivoisi työnantajilta lisää työtunteja

Viime viikon kohahduttavin työelämäuutinen oli Huawein tietoturvajohtaja Mika Lauhteen ulostulo 80 tuntisesta työviikosta. Hänen mielestään Suomessa tehdään liian lyhyitä työpäiviä ja lomat ovat liian pitkiä.

Vertailukohtaa hän hakee kiinalaisten ja yhdysvaltalaisten työviikoista. Juttu oli luonnollisesti provokaatio, jonka tiedettiin leviävän kiivaasti sosiaalisessa mediassa.

Tämä herättää kysymyksen, onko työpäivän pituus oleellinen asia? Ainakaan työelämätutkimuksen valossa se ei ole. Oleellisinta on se, mitä työajallaan saa aikaiseksi. Mikä on työsuoritus, ja ennen kaikkea mikä sen laatu on. Näistä elementeistä syntyy työn tuottavuus. Jos työpäivään lisätään tunti, eikä työsuoritus kasva samassa suhteessa, on työn tuottavuus kääntynyt laskuun.

Ihminen voi parhaiten silloin,

kun hän voi itse vaikuttaa työaikoihinsa.

Liian pitkä työpäivä on ihmiselle vaarallista

Toinen oleellinen kysymys, joka liittyy myös työn tuottavuuteen, on työhyvinvointi ja -terveys. Miten pitkät viikot vaikuttavat ihmisen jaksamiseen ja sitä myötä myös työtehoon? Tätä teemaa on tutkittu melko runsaasti. Keskeiset tutkimustulokset esimerkiksi Työterveyslaitoksen teettämissä tutkimuksissa osoittavat, että ihminen voi parhaiten silloin, kun hän voi itse vaikuttaa työaikoihinsa. Pituuteen, sijoitteluun ja malleihin. Tällöin ihminen on myös tuottava työntekijä. Työajan pituudella itsellään ei näytä olevan yhteyttä työn tuottavuuden kasvun kanssa. 

Provosoiva ulostulo poiki mediassa paljon kommentteja erityisesti työelämän tutkijoilta, joiden viesti oli hyvin yksituumainen. Työpäivien pituuden kohtuuton kasvattaminen on ihmiselle suorastaan vaarallista. Eurostatin mukaan keskimääräinen työaika viikossa oli viime vuonna Suomessa karvan verran alle 40 tuntia, ja sitä pidetään melko hyvänä lukemana. Työt tulevat hoidetuksi ja vapaa-aikakin on tasapainossa.

Pitkien työviikkojen ongelmat keskittyvät erityisesti tietotyön aloille. Palvelualoilla työskentelevät työntekijät tunnistavat sen sijaan aivan toisen ongelman. Yhä useampi, keskimäärin noin 40 % palvelualojen työntekijöistä työskentelee osa-aikaisena ja toivoisi työnantajilta lisää työtunteja. Alhaiset tuntimäärät johtavat toimeentulo-ongelmiin, eikä palkka tahdo riittää elämiseen. Se puolestaan johtaa moniin muihin yhteiskunnallisiin ongelmiin, joihin on etsittävä muita ratkaisuja. Kahdeksankymmenen tunnin työviikkoa ei palvelualoilla taida saada, vaikka sitä pyytäisikin.    

Ismo Kokko

PAMin sopimuspäällikkö. Neuvottelija, jonka kiinnostuksen kohteina ovat työehdot ja työntekijöiden aseman parantaminen. Parikymmentä vuotta ay-liikkeen palveluksessa on opettanut, että maailma ei ole vielä valmis.

Kommentoi

Samalta kirjoittajalta

Tilaa PAMin blogit

Tilaamalla PAMin blogit saat sähköpostiisi kunkin blogikirjoituksen aina tuoreeltaan!