Työhyvinvointi - 03.10.2022 klo 08.05

Hyvän työilmapiirin rakennuspalikat

Mäntän K-raudassa viljellään työntekijöiden kesken hyvää huumoria. Kuva: Rami Marjamäki

Mäntän K-Raudassa kaikista asioista puhutaan avoimesti ja huumori on herkässä. Mitä hyvän ilmapiirin ja työntekijöiden hyvinvoinnin rakentamiseen tarvitaan ja miten siinä on K-Raudassa onnistuttu?

Varastotyöntekijä Suvi Koski, myymäläpäällikkö Mihail Siilasvuo ja kauppias Matti Nuora ovat osa Mäntän K-Raudan noin kymmenen hengen tiivistä tiimiä. Heillä kaikilla on takanaan vuosien kokemus rakennustarvikekaupasta ja yhteistä on myös aiempi työkokemus ravintola-alalta.

Kun kolmikko kokoontuu yhteen pohtimaan hyvän työilmapiirin rakennuspalikoita, heidän puheessaan korostuvat avoimuus, rohkeus, rehellisyys ja reiluus.

”Ensiksikin perusasioiden pitää olla kohdillaan eli työntekijöiden palkat maksetaan silloin kun pitää ja ne maksetaan oikein, työterveyteen on pääsy tarvittaessa ja esimerkiksi vakuutusasiat ovat kunnossa siltä varalta, että työpaikalla sattuu jotain”, sanoo myymäläpäällikkönä työskentelevä Siilasvuo.

”Ollaan kiinnostuneita toisista ja kysytään työkavereiden kuulumisia. Jos jollakin on kiire jossain toisella pisteellä, niin mennään auttamaan. Täällä just se toimii”, Koski kertoo.

“Avoimuus on tätä päivää, mitään ei piilotella.”

Henkilöstön työtä helpottavaa tietoa jaetaan ennakkoon ja kaikki kaupankäyntiin liittyvät avainluvut ovat henkilöstön nähtävissä, jos niihin haluaa tutustua.

”Avoimuus on tätä päivää, mitään ei piilotella. Pidän myös tärkeänä, että kesätyöntekijältä tai kokeneemmalta työntekijältä tulevia kysymyksiä pidetään yhtä arvokkaina ja niihin vastataan yhtä lailla”, Nuora kertoo.

Hän on toiminut Mäntän K-Raudan kauppiaana lähes vuoden ja luotsannut Jämsän K-Rautaa hieman yli vuoden.

”Avoimuutta on myös se, että toiselle pystyy sanomaan rohkeasti asiasta kuin asiasta”, Koski pohtii.

Vaihtelu lisää motivaatiota

Mäntän K-Raudassa henkilöstö saa kokeilla omia kykyjään ja opetella uusia työtehtäviä omien toiveidensa mukaisesti. Kun tietotaitoa jaetaan, se tuo hyvinvointia ja auttaa koko tiimiä selviytymään odottamattomistakin tilanteista yhdessä.

”Meistä jokainen on opetellut tekemään myös jotain muutakin kuin sen mitä omalla työpisteellä tarvitaan. Siten voimme auttaa toisia tarvittaessa”, Koski kertoo.

Kesällä hän itse hyppäsi noutopihalla sijaitsevalta työpisteeltään ensi kertaa apuun sisustuspuolelle, jossa oli henkilöstövajausta. Kauppias opasti samana aamuna videopuhelun avulla, miten maalikone toimii ja miten maalia sekoitetaan. Pikakoulutus tuotti tyytyväisen asiakkaan. ”Voisi sanoa, että homma meni ihan maaliin!” Siilasvuo naurahtaa.

Varastotyöntekijä Suvi Kosken mukaan avoimuutta on myös se, että toiselle pystyy sanomaan rohkeasti asiasta kuin asiasta. Kauppias Matti Nuora (oik.) ja myymäläpäällikkö Mihail Siilasvuo (vas.) ovat samaa mieltä. Kuva: Rami Marjamäki

Joustaminen korostuu kiireaikana

Rautakaupassa kesäkuukaudet ovat sesonkiaikaa, jolloin koko henkilöstöllä on kiire. Se luo haasteen myös työyhteisölle. Silloin yhdessä sopiminen ja joustaminen puolin ja toisin korostuvat.

”Meidän kaupassa asiat eivät ole täysin mustavalkoisia eli aina pyritään menemään sen mukaan, mikä kullekin työntekijälle olisi se paras tapa toimia”, Nuora kertoo.

Hän ottaa esimerkiksi loma-ajat, joita pyritään pitämään työporukan yhteisestä toiveesta pääsääntöisesti kiireisimmän sesonkiajan ulkopuolella. Erilaiset elämäntilanteet huomioidaan niin, että lomat osuisivat yhteen lasten loma-aikojen kanssa.

”Kun henkilöstö joustaa, niin minäkin joustan.”

Arjen teot ratkaisevat

”Se meidän työporukassa on aivan ihanaa, että jos jollakin on synttärit tai muu merkkipäivä, niin työkavereille tuodaan aina jotain leipomuksia. Aina muistetaan! Välillä ilahdutetaan työkavereita muutenkin. Viime viikolla kahvihuoneessa oli tiikerikakkua.” Koski kertoo.

Huumoriakaan ei sovi unohtaa. Sitä Mäntän K-Raudassa viljellään työporukan kesken usein.

”Kun ei harmita lähteä töihin, niin silloin on hyvä tilanne”, Siilasvuo pohtii.

Kiitosta Koski ja Siilasvuo antavat kauppiaalle avoimuudesta ja luottamuksesta. Kauppias puolestaan antaa kiitoksensa Koskelle ja Siilasvuolle yhteishengen luomisesta ja ylläpitämisestä.

”Pilke silmäkulmassa jatketaan yhdessä eteenpäin.”

”He osaavat luoda sitä milloin milläkin asialla. Joskus se on varsin pieniä asioita, millä on merkitystä”, Nuora sanoo.

Kun kauppiasuraa on nyt noin vuosi takana, hän iloitsee siitä, että työpaikan asiat ovat tällä hetkellä hyvällä mallilla.

”Kun työntekijät ovat tyytyväisiä, niin asiakkaatkin ovat tyytyväisiä. Ja kun asiakkaat ovat tyytyväisiä, niin kauppaa pystyy kehittämään”, hän avaa johtamisfilosofiaansa.

”Aina jää korjattavaa, ei tämä täydellistä olekaan. Eikä täydellisyyttä tässä ehkä tavoitellakaan, vaan sitä parasta mahdollista. Pilke silmäkulmassa jatketaan yhdessä eteenpäin!”

 

Teksti: Minna Raitapuro

Uusinta uutta

Yhteystiedot

Katso tarkemmat yhteystiedot

Jäsenyys ja liittyminen 

030 100 600 klo 10-14

Jäsenten työsuhdeasiat

030 100 620 klo 10-14

Työttömyyskassa,
Unemployment benefit advice,
Arbetslöshetsskydd

020 690 211 klo 10-14

PAMin toimistot
Helsinki-Uusimaa avoinna ma-ti ja to-pe klo 9-16. Muut toimistot maanantaisin. Muina aikoina ajanvarauksella.

Frågor om medlemskapet, anslutning och anställning på svenska

030 100 640 klo 10-14

Membership services in English

030 100 630 klo 10-14

Employment advice in English

030 100 625  klo 10-14

Moniin kysymyksiin löydät vastauksia verkkosivuiltamme