Uutinen - 09.02.2017 klo 08.43

Tarjoilijan vähimmäispalkka Yhdysvalloissa on kaksi euroa tunnilta

Palvelurahoja saavan työntekijän vähimmäispalkka Yhdysvalloissa on tasan kaksi euroa tunnilta. Sitä ei ole korotettu lainkaan vuoden 1991 jälkeen.

Suomalaismatkailijakin tietää, että Yhdysvalloissa on jätettävä ravintoloissa ja monissa muissakin paikoissa palvelurahaa. Mutta emme ehkä aina oivalla, että palveluraha on työntekijän keskeinen tulo.

Työnantajan velvollisuutta maksaa palkkaa palvelurahoja saaville työntekijöilleen on rajoitettu Yhdysvalloissa lainsäädännöllä.

Heille on maksettava palkkaa tasan kaksi euroa tunnilta. Kun poikkeus säädettiin vuonna 1966, tarjoilijoiden vähimmäispalkaksi määriteltiin puolet vähimmäispalkasta.

Myöhemmin tarjoilijoiden vähimmäispalkka määritteltiin dollareina, ei enää suhteessa yleiseen vähimmäispalkkaan. Nyt se onkin enää 29,4 prosenttia yleisestä vähimmäispalkasta. Summa on ollut sama kohta 26 vuotta.

Osavaltiot voivat laatia omia säädöksiä vähimmäispalkoista. Seitsemän lähinnä maan länsiosissa sijaitsevaa osavaltiota määrääkin palvelurahoja saavalle osavaltion oman vähimmäispalkan. Se vaihtelee 6,8 eurosta 10,3 euroon tunnilta.

Kaikkiaan 26 osavaltiota edellyttää palvelurahoja saaville maksettavan korkeampaa palkkaa kuin liittovaltion kahden euron vähimmäispalkka. Nämä vähimmäispalkat vaihtelevat suuresti.

Lopuissa 17 osavaltiossa tarjoilijoiden ja muiden palvelurahaa saavien vähimmäispalkka on kaksi euroa tunnilta. Nämä osavaltiot ovat lähinnä maan eteläosissa ja keskilännessä.

Lähellä ay-liikettä oleva tutkimuslaitos Economic Policy Institute julkaisi vuonna 2014 kattavan selvityksen palvelurahoja saavien tilanteesta. Heidän tulonsa olivat alle kaksi kolmannesta kaikkien palkansaajien keskitulosta. Köyhien määrä oli kaksinkertainen kaikkiin palkansaajiin verrattuna.

Rotu, sukupuoli ja ulkoinen viehättävyys vaikuttivat tuloihin enemmän kuin ammattitaito. Palvelurahoihin perustuva järjestelmä siirtää osan yrittäjän riskistä työntekijöille.

Vaikka palvelurahoilla voi ansaita toisinaan yli vähimmäispalkankin, järjestelmä heikentää mahdollisuutta kaikkia hyödyttäviin työehtosopimuksiin. Virallisen palkan jäädessä pieneksi työntekijä ei saa palkkaan liittyviä etuja eikä sosiaaliturvaa.

 

 

Teksti: Heikki Jokinen

 

Uusimmat

Suosituimmat